ARHIVA B365

Casa lui George Enescu a ajuns o ruină. Explicația autorităților

Bucati din ornamentele exterioare au cazut, scara mai are un pic si se prabuseste, iar apa ajunge de pe acoperis direct peste tablouri si mobiler. Revoltator este faptul ca inca de acum 6 ani Banca Europeana a fost de acord sa dea 6 milioane de euro pentru renovare. Conditia era ca si statul roman sa plateasca 1,6 milioane de euro. Nu a facut-o pana acum, scrie stirileprotv.ro.

Alarmanta este si situatia palatului, care gazduieste muzeul Enescu. Au cazut ornamente exterioare, iar pe cupola, din cauza infiltratiilor, au inceput sa creasca buruieni. In interior, ploua pe tablouri.

Toate acestea nu s-ar fi intamplat daca autoritatile romane ar fi dat 1,6 milioane de euro pentru cofinantarea unui proiect semnat cu Banca Europeana in 2007. Suma totala este de aproape 8,4 milioane de euro.

„Nu am putut solicita bani pana in 2012, pentru ca abia atunci a fost finalizat proiectul. Iar apoi eu nu am mai fost ministru. Acum am solicitat bani pentru 2015. Daca bugetul va fi aprobat si nu vor exista contestatii in urma licitatiei, lucrarile ar urma sa inceapa in vara lui 2015”, a declarat Kelemen Hunor, actualul ministru al Culturii, ministru si intre anii 2009 – 2012.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button