Casa boierească Costa-Foru din București este de vânzare. Monumentul istoric costă 1.750.000 de euro

10 apr. 2021
383 Afișari
Casa boierească Costa-Foru din București este de vânzare. Monumentul istoric costă 1.750.000 de euro

Casa boierească Costa-Foru din București este de vânzare. Amplasat în Dealul Mitropoliei, conacul, monument istoric de clasa B, se vinde pentru 1,75 milioane de euro.

Casa boierească Costa-Foru, situată pe Dealul Mitropoliei, la 200 de metri de Piaţa Unirii, este de vânzare pe site-ul Sotheby’s International Realty pentru 1,75 de milioane de euro. Conacul a fost deschis periodic publicului pentru evenimente culturale precum expoziţii, recitaluri, performence-uri ori tururi ghidate.

Casa este monument istoric de clasă B și a fost construită în anul 1894 după proiectul faimosului arhitect francez J.E. D’Alfonce de Saint Omer, la comanda familiei Costa-Foru.

Timp de mai multe generaţii, familia Costa-Foru avea să dea personalităţi proeminente societăţii româneşti, în secolul al XIX-lea şi la începutul secolului XX.

Arhitectura exterioară este tipic franţuzească, încadrată de alee din piatră cubică în drumul spre Mitropolie. Casa are 16 camere şi 7 băi, fiind ridicată pe un teren de 492 de metri pătraţi.

Casa boierească Costa-Foru din București este de vânzare. Interiorul datează din anii 1900

Interiorul casei datează din epoca anilor 1900, cu modificări la sfârşitul anilor 1930. Stilul dominant este eclectic francez la etajele superioare, iar restructurarea etajelor inferioare arată influenţe maur-florentine.

Caracteristica principală este reprezentată de spaţiul generos şi elegant, luminat natural, tavanele decorate cu stucaturi, pardoselile în stil italienesc din gresie cu motive optice şi battuto veneţian, ancadramentele uşilor cu frontoane sculptate, scara principală pardosită cu plăci de marmură albă, rampa scării cu elemente din fier forjat, decorată cu module monograme ce reprezentau iniţialele Mariei Costa-Foru.

Toate saloanele mari au şeminee comandate şi executate la Viena, unul dintre ele realizat din marmură neagră, şi sobe de cahle, cu caracter de unicat. Sistemul de încălzire este completat de calorifere din oţel, conectate la centrala termică.

Totuși, dacă nu ți-o permiți, își spunem și care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii.

 

Cookies