Casa Artelor va fi introdusă în circuitul cultural bucureştean

de:
28 sept. 2012
0 afișări
Casa Artelor va fi introdusă în circuitul cultural bucureştean

Introducerea în circuitul cultural bucureştean a acestui nou spaţiu va fi marcată de un excepţional recital de muzică clasică susţinut de pianistul Horia Mihail. Artistul va inaugura, cu această ocazie, pianul Steinway aflat în sala de concerte a Casei Artelor.

În sala Constantin Brâncuşi va avea loc o expoziţie cu fotografii din timpul naşterii acestei clădiri. De asemenea, 20 de lucrări de artă modernă semnate de cinci artişti plastici români – Bogdan Hojbotă, Adela Bonat, Misha Diaconu, Aniela Ovadiuc şi Mihai Ungureanu – vor putea fi admirate în spaţiul Casei Artelor pe toată perioada evenimentului.

Situată în str. Gheorghe Petraşcu nr. 49, Casa Artelor este construită pe o suprafaţă de 1.565 de metri pătraţi şi dispune de un număr impresionant de spaţii cu multiple funcţionalităţi precum: două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, o sală de concerte de 192 de locuri unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru şi conferinţe, o sală dedicată artelor plastic, două săli de coregrafie, 35 de săli de studiu al instrumentelor musicale, două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale,o sală pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări.

Cookies