Casa academicianului Alexandru Rosetti, demolată luni

de:
08 nov. 2011
12 Afișari
Casa academicianului Alexandru Rosetti, demolată luni

Casa academicianului Alexandru Rosetti, situată pe strada Dionisie Lupu, nr. 56, aproape de Piaţa Romană, a fost demolată luni dimineaţă. Reprezentanţii ONG-urilor sunt revoltaţi şi susţin că imobilul, care are circa 150 de ani, a fost pus la pământ ilegal, întrucât autorizaţia de demolare a expirat de trei săptămâni. În locul casei academicianului va fi construit un bloc cu patru etaje.

Sâmbătă a fost adus buldozerul care urma să dărâme construcţia, iar lucrările au continuat. Deşi legea construcţiilor prevede ca la fiecare lucrare de demolare sau construire să fie pus un panou de şantier care să indice numărul autorizaţiei, beneficiarul, constructorul şi lucrările care se fac, muncitorii au acoperit panoul şi nu au lasat la vedere datele scrise pe el, scrie HotNews.ro.

Conform datelor Primăriei Sector 1, beneficiarul autorizaţiei de demolare este Marina Smighelschi. Autorizaţia care permitea dărâmarea monumentului istoric a fost prelungit de Primăria Sectorului 1.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a precizat că demolarea s-a facut ilegal pentru că autorizaţia de demolare a fost prelungită de două ori şi a expirat pe 14 octombrie 2011. Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei spune că şi autorizaţia de demolare este ilegală fiindcă are la bază avizul Direcţiei de Cultură Bucureşti, deconcentrată a Ministerului Culturii, şi pentru a fi în regulă ar fi fost nevoie de un aviz emis de Ministerul Culturii.

Cookies