CONTRIBUTORS

„Căruţa lui Oprescu, trasă de poneii Crin şi Victor,” se rupe în gropile din faţa sediului PSD

Comparaţia dintre gropi(şi câmpul lexical aferent) cu politica nu este deloc trasa de păr. Istoria, care se repeta de regulă, a demonstrat de-al lungul timpului că alianţele politice, sprijinul şi de ce nu, neutralitatea politică au acelaşi destin: puţul cu amintiri. De altfel şi expresiile care cuprind acest cuvânt nu sunt departe de realitate. „A da în gropi (de prost ce e)”, “A săpa (cuiva) groapa” sau “A fi cu un picior în groapă” sunt folosite de multe ori pentru a caracteriza situaţii sau persoane de pe scena politică românească.

Aşa se face că, parcă pentru a ilusta şi mai mult metafora Elenei Udrea cu privire la sprijinul USL pentru Oprescu, avem de-a face cu o groapă(la propriu) în faţa sediului PSD din Băneasa, în care nu se rup căruţe, ci maşini.

Cu toate că Primarul General Sorin Oprescu a cerut Administraţiei Străzilor să inventarieze şi să remedieze, în februarie, problemele apărute la nivelul carosabilului din Capitală, craterul din faţa sediul social democraţilor „a scăpat”, iar şoferii care nu au drum des pe-acolo iau groapa din plin.

Problema în sine nu este ieşită din comun la nivel de Capitală. Partea interesantă însă, e ceea ce exclama aceştia imediat după, cu ochii, plini de ură, aţintiţi la sigla PSD: „Daţi-vă-n &^%* cu drumurile voastre!


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button