Cartierul Uranus, captat într-un film din anii 70. Cum arăta zona, înainte de demolare VIDEO

de:
28 nov. 2015
130 afișări
Cartierul Uranus, captat într-un film din anii 70. Cum arăta zona, înainte de demolare VIDEO
Arhitectul Costin Gheorghe a publicat, pe pagina de Facebook dedicată cartierului Uranus, despre care v-am povestit AICI, o filmare realizată în 1978 în care apar casele demolate de regimul ceauşist pentru construirea Casei Poporului şi a Centrul Civic.
 
Conform sursei citate, cartierul Uranus nu a apărut prea des în filme, însă apare în pelicula”Ediţie Specială”, regizată de Mircea Daneliuc şi lansată în 1977.

 

În ciuda înfățișării sale pitorești, cartierul Uranus și-a făcut mult prea rar apariția în filme. Regizorul care a revenit aici cel mai adesea a fost Sergiu Nicolaescu, autorul unei lungi serii de filme polițiste plasate în anii ’40; cum după război nu se construise mai nimic în cartier, atmosfera epocii anterioare era aproape perfect conservată. Un alt regizor care a profitat de acest fapt a fost Mircea Daneliuc, a cărui «Ediție specială» (1978) surprinde Uranusul și alte vechi cartiere bucureștene dintr-o perspectivă când visătoare, când violentă.Scena pe care o reproducem a fost filmată la Arhivele Statului, din strada și intrarea Arhivelor. La final se poate vedea pe fundal strada Sapienței, casele care au fost demolate.

Posted by Cartierul Uranus on Tuesday, 17 November 2015

 

 
 
„Scena pe care o reproducem a fost filmată la Arhivele Statului, din strada și intrarea Arhivelor. La final se poate vedea pe fundal strada Sapienței, casele care au fost demolate.”, se precizeză în descrierea filmuleţuşui.
Cookies