Se deschide şantierul în cartierul Gherghiţei din Sectorul 2

de:
01 mart. 2011
0 Afișari
Se deschide şantierul în cartierul Gherghiţei din Sectorul 2

Pentru realizarea investiţiei în reţeaua de apă şi canalizare, Primăria Sectorului 2 a anunţat că este dispusă să plătească până la 6,83 milioane lei din bugetul local. În sumă este inclusă şi achiziţia unei staţii de pompare a apelor menajere astfel încât locatarii să fie feriţi de inundaţii în timpul ploilor torenţiale.

„Deoarece cartierul Gherghiţei se află într-o zonă depresionară a Capitalei de unde nu se pot evacua apele reziduale prin metoda clasică a sistemului gravitaţional, este absolut necesară construirea unei staţii de pompare a apelor menajere, investiţie care a fost prevăzută de edilul sectorului 2 să fie amplasată pe intrarea Gherghiţei. Instalaţia va fi dotată cu pompe electrice de mare capacitate care vor asigura debitul necesar pentru evacuarea rapidă a apelor reziduale de la locuitorii cartierului, precum şi a apelor meteorice din sistemul de canalizare stradală, astfel încât gospodăriile bucureştenilor să fie protejate de inundaţii în caz de ploi torenţiale”, au specificat reprezentanţii administraţiei locale.

Lucrările de racordare la utilităţi sunt programate să înceapă la jumătatea lunii aprilie şi  ar urma să fie finalizate la sfârşitul lunii iulie. Tot atunci ar trebui să înceapă şi operaţiunile de reabilitare a celor 16 străzi, respectiv asfaltarea lor şi amenajarea trotuarelor.

Cookies