BAZAR

Cartierul general al mafiei din Bucureşti: prostituate şi cămătari la 15 minute de centrul Capitalei

Cât o garsonieră ieftină din Bucureşti (150 de euro) costă o lună de cazare în Hotelul VIP de pe strada Merişani nr.13, din sectorul 5 al Capitalei. Procurorii DIICOT au descoperit că, aici, fraţii Cămătaru (Ion şi Vasile Balint pe numele adevărat) şi-au stabilit baza operaţiunilor, un fel de turn de control din aeroporturi, pe care acum o „administrează” din arest.

De altfel, hotelul este cu circuit închis, fiind accesibil doar cunoscuţilor, prostituatelor şi servind ca punct de reunire a membrilor clanului din Ferentari.

Cam 15 minute cu automobilul despart Piaţa Unirii şi Centrul Istoric de cazemata celui mai dur clan de interlopi din Bucureşti şi Ilfov.
Doar iniţiaţii nimeresc strada Merişani, pentru că tăbliţele cu numele arterei sunt acoperite strategic cu var. Asfaltul este ca-n palmă, fără nicio groapă. Intrarea în aşa-zisul hotel este păzită de doi bărbaţi „de-ai casei”. După ce procuroriii DIICOT i-au trimis în judecată pe Cămătari, pentru tentativă de crimă, cămătărie şi şantaj, porţile clădirii sunt deschise „cu mare atenţie”, spune unul dintre vecini, care ştie că în interior „este activitate”, coordonată de „locotenenţii” interlopilor. 

La numărul de telefon din reclamele de pe internet ale hotelului nu răspunde nimeni dacă se încearcă rezervarea unei camere. Sunt date, în schimb, preţurile: 70 de lei pentru o zi, 50 de lei – 5 ore şi 150 de euro pentru o lună. Desigur, fetiţele nu sunt incluse.
Clientă de lux
Dinu Damaschin, cel care a scăpat-o pe Monica Gabor din ghearele mafiei din Bacău, a povestit că fosta soţie a lui Irinel Columbeanu a fost cazată, la sfârşitul lui 2003, în hotelul de pe Merişani, unde ar fi lucrat ca prostituată. Un an mai târziu, procurorii DIICOT au descoperit că fraţii Balint erau voyeuri, în hotel fiind găsite camere video care înregistrau prestaţiile fetelor cu clienţii, dar şi microfoane disimulate în vaze de flori, lustre sau oglinzi. La mansardă era un sistem de supraveghere video a străzii şi a casei.

Martori cu identitate protejată au declarat magistraţilor că hotelul din strada Merişani era folosit şi de „fetiţele” coordonate de sora interlopilor, Angelica Cămătaru, şi de mama acestora, Mimi Cămătăreasa.

Hotelul era folosit şi pentru sechestrarea unor tinere, care erau forţate să se prostitueze. Adrian Panduru, zis „Limbă”, îi transmitea lui Sile Cămătaru că ducea o fată în Ferentari. „Păi ce fac, o ţin, o las pe la hotel, că io, pe mine nu mă interesează. E bună, da’ dacă nu-i de treabă, nu-i d-asta, nu suge p…. Poate o scoatem la treabă, poate s-o scoţi…”, spunea „Limbă”.
Alţi martori au povestit procurorilor DIICOT că aici aduceau marfa furată şi împărţeau prada. Silviu Dudiţă, zis „Fluturică”, a confirmat în timpul anchetei: „Acest hotel era recunoscut în lumea interlopă ca un adevărat punct de comandă al grupării”.

Sursa: evz.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button