BAZAR

Cartierul Ferentari, în topul celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume

Cartierul Ferentari din Bucureşti se află pe poziţia a patra în Topul 10 al celor mai urâte destinaţii de vacanţă, cu 1.881 de automobile furate, 378 de crime, 12.299 de acte de violenţă şi 2.251 de furturi.

Cartierul bucureştean punctează şi la capitolul „Notorietate”, fiind renumit pentru numărul mare de automobile parcate ilegal, nivelul ridicat al crimei organizate, numărul ridicat de furturi de buzunar şi pentru arhitectura „eclectică”. Totodată, cartierul Ferentari a obţinut scorul minim la fiecare dintre cei patru factori din categoria „Rating”: Zonă, Infracţionalitate, Pericol şi Curăţenie.

„Străzile pline de gropi, mirosul greu degajat de gunoaie, casele într-o stare proastă de conservare şi câinii vagabonzi reprezintă motive suficient de puternice pentru a-i îndepărta chiar şi pe cei mai aventuroşi dintre turişti. Bine aţi venit în Ferentari! Deşi Bucureştiul se mândreşte cu denumirea de „Micul Paris”, există prea puţine lucruri care să amintească de Paris în acest cartier afectat de sărăcie”, se afirmă în textul dedicat acestui cartier bucureştean.

Textul este însoţit de fotografia unui bloc insalubru, cu o faţadă afectată de trecerea vremii, aflat într-o zonă cu multe gunoaie.

Locul al cincilea este ocupat de cartierul Naucalpan din oraşul Juarez din Mexic.

Topul 10 al celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume este completat de cartierul Bywater din oraşul american New Orleans, oraşul Camden din statul american New Jersey, cartierul The Cape Flats din oraşul sud-african Cape Town, oraşul american Detroit şi cartierul Hrebendova din capitala slovacă, Bratislava.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button