LA MINE-N CARTIER

Cartierul-fantomă al Bucureştiului este în paragină: „Nu am primit niciodată autorizaţie”

Deşi imobilele au fost ridicate destul de repede, proiectul cartierului ANL Henri Coandă s-a împotmolit în tot felul de procese. Lovitura cea mai dureroasă însă vine de la autorităţi, care nu reuşesc să dezvolte reţeaua de utilităţi a cartierului. Aşa se face că, în prezent, „Henri Coandă” a ajuns un fel de zonăfantomă a Bucureştiului, în care peisajul dezolant al sutelor de clădiri nefinisate e completat de drumurile neasfaltate, de bălării şi grămezi de gunoaie. Din lipsă de opţiuni, puţini oameni s-au încumetat să se mute aici, după o serie întreagă de improvizaţii pe care le-au făcut pentru a înlocui utilităţile. „Mi-am făcut fosă şi puţ, ne descurcăm cum putem. Bineînţeles că sunt ilegale, nu am fi primit niciodată autorizaţie. Cea mai mare problemă o avem cu mizeria, pentru că nu vine nimeni să ne ia maldărele astea de gunoaie de pe drum. Ţi-e şi frică să laşi un copil să se joace în sălbăticia asta”, ne povesteşte Anişoara, care trăieşte de mai bine de doi ani în cartierul „Henri Coandă”.

Sergiu Nicolaescu a dat «botezul» cartierului
Deşi e departe de a fi gata, în cartierul „Henri Coandă”, toate străzile au o denumire. „Chiar eu am fost acum vreo 5-6 ani la Sergiu Nicolaescu pentru a-mi da o listă cu foşti regizori, scenografi ori mari artişti. Apoi am denumit străzile. Le-am propus Primăriei, au fost trecute prin Consiliul General şi aprobate”, ne-a declarat Tudor Ienulescu, fost şef de birou în cadrul ANL.

Ce spune Primăria Capitalei
La o solicitare scrisă adresată ziarului Libertatea, reprezentanţii Primăriei Capitalei au răspuns:
„Primăria Bucureşti a atribuit prin licitaţie publică contractele de proiectare şi execuţie privind obiectivul «Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente ansamblului de locuinţe Henri Coandă, sector 1 – LOT 2, respectiv LOT 1. Până în acest moment a fost obţinut certificatul de urbanism pentru lucrările de pe LOT I, au fost obţinute avizele necesare şi urmează obţinerea autorizaţiei de construire. Precizăm faptul că lansarea ordinului de începere pentru execuţia efectivă a acestor lucrări nu a putut avea loc din cauza duratelor de eliberare a avizelor, Primăria Municipiului Bucureşti neputând influenţa în nici un mod emiterea acestor avize de către operatorii agreaţi. În ceea ce priveşte lucrările la LOT 2 – zona Voluntari, nu s-a găsit decât recent modalitatea de a elibera certificatul de urbanism. Demararea efectivă a lucrărilor nu se va materializa decât în cazul rezolvării situaţiei juridice a patrimoniului”. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button