Cartierul Bucureștii Noi a fost cadastrat complet. Clotilde Armand: Peste 100 de străzi vor beneficia de lucrări de investiții cu votul Consiliului Local

04 apr. 2023
3994 Afișari
Cartierul Bucureștii Noi a fost cadastrat complet. Clotilde Armand: Peste 100 de străzi vor beneficia de lucrări de investiții cu votul Consiliului Local
Cartierul Bucureștii Noi a fost cadastrat complet. Clotilde Armand: Peste 100 de străzi vor beneficia de lucrări de investiții cu votul Consiliului Local. Sursa foto: Agerpres

Cartierul Bucureștii Noi a fost integral cadastrat de către specialiștii administrației locale a Sectorului 1 în această săptămână. Clotilde Armand a anunțat că urmează să se intervină cu lucrări de investiții asupra a peste 100 de străzi care au fost cadastrate.

Primele cartiere cadastrate în întregime au fost Aviației și Pajura

Documentația a fost trimisă către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București pentru a fi avizată și pentru înregistrarea acesteia în evidențele de carte funciară, a transmis Primăria Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

În ultima perioadă am descoperit mai multe cazuri flagrante în care antreprenorii au ocupat abuziv domeniul public. În lipsa cadastrului, domeniul public a ajuns pradă pentru rechinii imobiliari. Nu vorbim doar de mici bucăți din preajma străzilor – pe care intenționăm să le modernizăm sau din spațiile verzi.

Urmează să emit dispoziții de desființare a acestor imobile, voi reveni în următoarea perioadă cu exemple concrete, a transmis primarul Clotilde Armand într-o postare pe pagina de Facebook.

În urmă cu doi ani, cadastrarea domeniului public din Sectorul 1 a fost făcută în proporție de 5%. Din acest motiv, Primăria Sectorului 1 a început un amplu program de cadastrare a Sectorului. Astfel, s-a format o echipă la nivelul administrației locale pentru a se ocupa de acest lucru în zonele administrative.

Clotilde Armand a precizat faptul că a fost dezvoltată o metodă care a fost preluată și de alte UAT-uri. Specialiștii PS1 se ocupă, în acest timp, de digitalizarea informațiilor pentru realizarea unei hărți în format GIS.

Cartierele Aviației și Pajura au fost primele cadastrate complet, a anunțat Clotilde Armand. Pentru peste 100 de străzi cadastrate urmează să se deruleze proiecte de investiții.

Domeniul public era cadastrat în proporție de 5%. Așa că am dezvoltat o metodă inovativă care a fost preluată și de alte UAT-uri. În același timp, specialiștii primăriei digitalizează informația pentru a obține hărți în format GIS. Primele cartiere cadastrate complet au fost Aviației și Pajura.

În plus, am cadastrat peste 100 de străzi pe care urmează să intervenim cu lucrări de investiții în momentul în care avem votul în Consiliul Local. Primăria Sectorului 1 administrează un domeniu public uriaș: peste 1.000 de străzi, 1.200 de imobile și 500 de hectare de spații verzi.

Clotilde Armand a mai menționat că pentru a se face investiții în străzile din administrația PS1 este obligatoriu ca acestea să fie cadastrate, exact cum cere Codul Administrativ.

Cartier Aviației. Sursa foto: Facebook - Clotilde Armand
Cartier Aviației. Sursa foto: Facebook – Clotilde Armand
 Cartier Pajura. Sursa foto: Facebook - Clotilde Armand
Cartier Pajura. Sursa foto: Facebook – Clotilde Armand

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies