Cartierul ANL Henri Coandă va avea apă, canal, iluminat și drumuri abia din 2015, în cel mai bun caz

de:
14 ian. 2014
4 Afișari
Cartierul ANL Henri Coandă va avea apă, canal, iluminat și drumuri abia din 2015, în cel mai bun caz

Contractele pentru două loturi, în valoare de 177.248.162 lei și 80.486.998 lei (aproape 258 de milioane de lei), au fost atribuite în penultima zi a anului trecut, pe 30 decembrie 2013, cu toate că anunțul de participare referitor la această licitație fusese publicat încă din noiembrie 2012.

Câștigătoare pentru ambele contracte a ieșit o asociere de firme cu sediul la Torino, în Italia – Asocierea CO.GE.FA. SPA-S.IM.CO SRL-SCT Bucuresti SA- SC AECOM INGENIERIA SRL-LUCA EAY-SC SCIT IMPEX SRL-SC EnergoBit SA, Lider de asociere CO.GE.FA S.P.A.

Locuitorii cartierului nu au prea multe motive să se bucure, însă: conform anunțului de participare, lucrările ar trebui finalizate în 42 de luni de la atribuirea contractului. De-abia în 2017 cartierul construit de ANL va avea cu siguranță apă curentă, canalizare, iluminat public și drumuri la nivel european. Totuși, conform unei adrese transmise de Primăria Capitalei către ANL, ofertanții și-a asumat termene mai strânse pentru realizarea lucrărilor – 57 zile lucrătoare pentru proiectare și 265 zile lucrătoare pentru efectuarea lucrărilor. Asta înseamnă, cel mai devreme, în 2015. Totuși, precizează Primăria, lucrările se pot prelungi, în funcție de condițiile concrete din teren. Mai mult, pentru al doilea lot, lucrările vor începe de-abia când terenul va trece în proprietatea Municipiului București.

Doar 20 de familii s-au mutat în Henri Coandă, cartierul cu 1.200 de vile situat în Băneasa, zonă rezidenţială construită jumătate în sectorul I, jumătate în Voluntari, Ilfov. Alte 100 de familii vin doar în weekend, iar restul practic şi-au abandonat casele plătite cu sume între 50.000 şi 120.000 de euro.

Construcția cartierului a început de către ANL în 2005, ANL anunțând atunci ridicarea unui cartier de lux, de vile. Statutul incert al terenului și lipsa banilor au făcut însă ca acest cartier să rămână fără utilități, odată vilele ridicate. Primăria Sectorului 1și Primăria Voluntari nu au vrut să se implice în dotarea cartierului cu utilități, iar sarcina a fost preluată de Primăria Capitalei.

În luna noiembrie 2013, Directorul general ANL, Dumitru Nancu, a înființat un comandament de urgență pentru deblocarea situației din cartierul Henri Coandă.

Alimentarea cu energie electrică a fost în sfârșit rezolvată, iar în perioada următoare se va începe executarea reţelei de alimentare cu gaze. Execuția conductelor și branșamentelor pentru alimentarea cu gaze se va face de SC Distrigaz Sud Retele SRL pentru zona sectorului 1 București și de SC Covi Construct pentru zona Voluntari.
Chat Conversation End.

Cookies