ARHIVA B365

Cartierele Drumul Taberei şi Rahova, legate printr-un bulevard nou de 2,4 km, cu pasaj suprateran

Un nou bulevard va lega cartierele Drumul Taberei şi Rahova. Este vorba despre actuala stradă Braşov care va fi lărgită şi prelungită până la intersecţia cu Şoseaua Alexandria. În total, Primăria Capitalei va construi prin câmp, pe lângă stadionul Ghencea, 2,44 kilometri de bulevard.

„Strada Braşov se termină la intersecţia cu bd. Ghencea. Ea va fi continuată cu o arteră nouă până la şos. Alexandriei. Va fi o şosea cu trei benzi pe sens, cu spaţiu pentru linia de tramvai”, a precizat pentru B365.ro,  Ion Dedu, directorul Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

La intersecţia străzii Braşov cu Bulevardul Ghencea va fi construit şi un pasaj suprateran. De asemenea, noul bulevard va avea şi piste pentru biciclişti de 1,5 metri lăţime, spaţii verzi şi trotuare de 4 metri lăţime. 

Valoarea întregii investiţii se ridică la 220 milioane lei. În acest an, Primăria Capitalei a alocat pentru acest proiect 40 milioane lei. 

„În acest an vom face exproprierile și vom demara procedura de achiziție pentru lucrările de construcție”,  a declarat Ion Dedu. 

Străpungerea Braşov – Şoseaua Alexandria va rezolva parţial problema aglomeraţiei de pe Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea şi Prelungirea Ghencea şi Strada Mihail Sebastian. 

Încep lucrările la două mari pasaje subterane în Capitală

Primăria Capitalei va începe în acest an lucrările la alte două mari proiecte de infrastructură, după ce a început deja lucrările la Pasajul de la Piața Presei, luna trecută. Luna viitoare va începe deja organizarea de șantier la Piața Sudului și la Piața Romană, unde municipalitatea va construi pasaje subterane. Primul va fi destinat circulației rutiere, în timp ce al doilea va fi exclusiv pentru pietoni.

Pasajul Piața Sudului va fi realizat pe direcţia Calea Văcăreşti – strada Niţu Vasile, va închide inelul principal de circulaţie al Capitalei şi va duce la descongestionarea traficului rutier în intersecţia de la Piaţa Sudului.

Până la vară, municipalitatea va începe lucrările și la pasajul subteran pentru pietoni de la Piața Romană. „Totul este pregătit și la pasajul de la Piața Romană. Cam într-o lună ar trebui să demarăm proiectul”, a precizat șeful Direcției de Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu.

Pasajul va avea o suprafaţă de circa 5.200 mp şi 5 intrări – două la ASE, una în faţă la coloane, una în faţă la BCR şi una între Bd. Lascăr Catargiu şi Bd. Dacia. Primăria vrea să desființeze trecerile de pietoni de la suprafață, odată ce pasajul subteran va fi terminat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button