SMART CITY

Cartierele Baicului şi Ion Creangă vor înghiţi fonduri europene de 6,5 milioane euro

După cum susţine administraţia publică locală, în cartierul Baicului vor fi reabilitate integral 24 de străzi. În plus, arterele de circulaţie vor fi supravegheate cu camere video ce vor fi monitorizate în permanenţă de Poliţia Locală pentru a preveni astfel criminalitatea în această zonă.

Potrivit anunţului de intenţie, publicat de Primăria Sectorului 2 pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru sistemul video administraţia locală a estimat un cost de 2,4 milioane lei, fără TVA (2,97 milioane lei cu TVA). În această sumă ar urma să intre, pe lângă achiziţionarea echipamentelor video, şi execuţia lucrărilor de instalare şi testare a sistemului de supraveghere. Lucrările ar urma să demareze la jumătatea lunii mai, sistemul fiind pus complet în funcţiune în martie 2012.

În cel de-al doilea anunţ de intenţie, referitor la lucrările de arhitectură şi peisagistică a 25 de spaţii verzi din zona Baicului, Primăria Sectorului 2 menţionează că ar fi discpusă să plătească 2,26 milioane lei fără TVA (2,8 milioane lei cu tot cu TVA). “Achiziţia va include o soluţie la cheie care să acopere atât lucrările propriu-zise, cât şi achiziţionarea materialului şi mobilierului urban necesar”, se menţionează în anunţul de intenţie. Aici ar urma să fie plantate flori, iar pe alei vor fi montate bănci.

Cât priveşte zona Ion Creangă, administraţia locală a anunţat de asemenea că doreşte să supravegheze video mai multe străzi şi, în plus, să amenajeze un parc recreativ cu suprafaţa de 1,9 hectare. Lucrările la noul parc ar urma să înceapă la jumătatea lunii mai şi să fie încheiate la începutul anului 2012.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button