LA MINE-N CARTIER

Cartier de justiţie, sală de concerte și spațiu de agrement lângă Biblioteca Națională

Potrivit proiectului aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), terenul, administrat de Ministerul Dezvoltării, este situat între bulevardele Unirii, Octavian Goga, Mircea Vodă şi strada Nerva Traian, lângă Biblioteca Naţională, scrie mediafax.ro.

Pe acest amplasament, municipalitatea voia să construiască „districtul de justiţie”, o sală de concerte, spaţii administrative şi un centru de afaceri, în plan fiind şi amenajarea unei zone verzi şi de agrement.

Proiectul a fost aprobat cu amendamentul ca numele „districtul de justiţie” să fie schimbat în „cartier de justiţie” şi să fie adăugată şi o parcare subterană.

În raportul de specialitate al proiectului se arată că, „ţinând seama de importanţa amplasamentului, se va urmări ca prin proiectele ce se vor realiza, respectiv districtul de justiţie, sală de concerte, spaţii administrative, centru de afaceri, dar şi zonă verde şi de agrement, să se dea vechiului obiectiv abandonat un caracter unitar şi reprezentantiv pentru imaginea Capitalei”.

Terenul are o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi, din care 4.640 de metri pătraţi au fost cumpăraţi deja de municipalitate.

După 1990, acest teren s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Ministerului Transporturilor, în prezent fiind la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button