CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Guvernul rus a instalat camere video în băile jurnaliștilor străini

de:
07 feb. 2014
0 Afișari
CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Guvernul rus a instalat camere video în băile jurnaliștilor străini

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Guvernul rus sustine ca are dovezi ca jurnalistii care au descris conditiile de cosmar din hotelurile din Soci mint. De ce? Pentru ca aparatura video de supraveghere instalata pe furis in camerele lor arata ce fac de fapt acestia in camerele lor.

Intregul Internet a fost inundat saptamana aceasta cu imagini si marturiii ale jurnalistilor occidentali din hotelurile de la Soci. Un jurnalist, Stacy St. Clair, a postat pe Twitter despre lipsa unor dotari elementare.

„Hotelul meu nu are apa. Cand se da totusi drumul la apa, avem un anunt in hol care spune ‘nu folositi apa ca sa va spalati, contine ceva periculos”, scrie Huffington Post.

Joi, insa, oficialii rusi au dezmintit relatarile, iar vicepremierul Dmitri Kozak a declarat ca pe filmarile realizate de camerele de supraveghere din hoteluri se vede ca totul e in regula.

Kozak, care a fost responsabil si pentru pregatirea Jocurilor Olimpice, a impartasit opinia ca unii dintre vizitatorii occidentali incearca in mod deliberat sa saboteze inceperea Olimpiadei.

„Avem camere de supraveghere care arata ca oamenii dau drumul la dus, il indreapta spre un perete si apoi pleaca din camera toata ziua”, a sus oficialul rus si, imediat, un adjunct a indepartat reporterul care era in preajma, inainte ca vicepremierul rus sa apuce sa fie intrebat mai mult despre camerele de supraveghere din camere.

In acest fel, jurnalistii pot adauga si „spionaj dubios din partea autoritatilor” pe lista de plangeri din partea Rusiei. Departamentul de Stat al SUA i-a avertizat de altfel pe cetatenii americani ca „nu ar trebui sa aiba nici o asteptare in privinta spatiului privat, nici macar in camerele de hotel”, cand vor ajunge la Soci.

Jurnalistii si sportivii occidentali au dezvaluit ca nu au apa, cand au nu e calda sau nu e potabila,

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: Google celebrează Jocurile Olimpice de iarnă 2014 ce vor începe la Soci, în Rusia, cu un Google dedicat CARTEI JOCURILOR OLIMPICE. „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului.” – Tradus de Google din Carta Jocurilor Olimpice. „Orice forma de discriminare fata de o tara sau o persoana, din considerente de rasa, religie, politica, sex sau altele, este incompatibila cu apartenenta la Miscarea Olimpica.” – spune Carta Jocurilor Olimpice, iar Google reaminte;te asta, poate și ca o lovitură la adresa administrației Putin, care discriminează homosexualii chiar și în contextul olimpic.

 

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: JO Soci 2014: Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Soci 

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: „A practica sport este un drept al omului. Fiecare individ trebuie să aibă posibilitatea de a face sport, fără discriminări de orice fel și în spiritul Jocurilor Olimpice, care înseamnă înțelegere reciprocă în spiritul prieteniei, al solidarității și al fair play-ului.” – Tradus de Google din Carta Jocurilor Olimpice.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE, sau Carta Olimpică, este codificarea Principiilor Fundamentale ale Olimpismului, Regulilor si Textelor de aplicare adoptate de catre Comitetul International Olimpic (C.I.O.). Ea guverneaza organizarea, actiunile si functionarea Miscarii Olimpice si fixeaza conditiile celebrarii Jocurilor Olimpice. In esenta, CARTA JOCURILOR OLIMPICE are trei obiective principale:

a)CARTA JOCURILOR OLIMPICE, ca document de baza de natura constitutionala, fixeaza si aminteste principiile fundamentale si valorile esentiale ale Olimpismului;

b)CARTA JOCURILOR OLIMPICE serveste in egala masura drept statut al Comitetului International Olimpic;

c) mai mult, CARTA JOCURILOR OLIMPICE defineste drepturile si obligatiile reciproce ale celor trei parti constitutive principale ale Miscarii Olimpice: Comitetul International Olimpic, Federatiile Internationale si Comitetele Nationale Olimpice, precum si comitetele de organizare ale Jocurilor Olimpice, care trebuie toti sa se conformeze CARTEI JOCURILOR OLIMPICE.

In CARTA JOCURILOR OLIMPICE  genul masculin utilizat in legatura cu orice persoana fizica (de exemplu, substantive precum presedinte, vicepresedinte, director, membru, administrator, oficial, sef de misiune, participant, concurent, sportiv, judecator, arbitru, membru al juriului, atasat, candidat, personal, sau pronume precum el, ei sau lor) trebuie, cu exceptia unei dispozitii contrare, sa intelese ca incluzand genul feminin. Cu exceptia cazului in care este expres prevazut in scris, un an, in sensul CARTEI JOCURILOR OLIMPICE, semnifica un an civil, care incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE: JO Soci 2014: Începe oficial a XXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă

Principii fundamentale ale Olimpismului

CARTA JOCURILOR OLIMPICE 1. Olimpismul este o filozofie a vietii, exaltand si combinand intr-un ansamblu echilibrat calitatile corpului, vointei si spiritului. Asociind sportul culturii si educatiei, Olimpismul se vrea creatorul unui stil de viata bazat pe bucuria aflata in efort, pe valoarea educativa a bunului exemplu si a respectului fata de principiile etice fundamentale universale.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE 2. Scopul Olimpismului este de a pune sportul in slujba dezvoltarii armonioase a omului in vederea promovarii unei societati pasnice, preocupate de pastrarea demnitatii umane.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE 3. Miscarea Olimpica este actiunea concertata, organizata, universala si permanenta, exercitata sub autoritatea suprema a C.I.O., a tuturor indivizilor si entitatilor inspirate de valorile Olimpismului. Ea se extinde pe cinci continente. Aceasta atinge punctul culminant cu ocazia reunirii sportivilor lumii la marele festival al sportului reprezentat de Jocurile Olimpice. Simbolul sau este constituit de cinci cercuri inlantuite.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE 4. Practicarea sportului este un drept al omului. Orice individ trebuie sa aiba posibilitatea de a practica sportul fara nici un fel de discriminare si in spirit olimpic, care presupune intelegere reciproca, spirit de prietenie, solidaritate si fair-play. Organizarea, administrarea si gestionarea sportului trebuie sa fie controlate de catre organizatii sportive independente.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE 5. Orice forma de discriminare fata de o tara sau o persoana, din considerente de rasa, religie, politica, sex sau altele, este incompatibila cu apartenenta la Miscarea Olimpica.

CARTA JOCURILOR OLIMPICE 6. Apartenenta la Miscarea Olimpica cere respectarea Cartei Olimpice si recunoasterea de catre C.I.O.

Cookies