Carrefour vrea să preia supermarketurile Billa

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Carrefour vrea să preia supermarketurile Billa

Carrefour tatonează preluarea operaţiunilor locale ale Billa, o reţea de 85 de supermarketuri cu afaceri de peste 300 mil. euro, după ce Mega Image s-a retras din cursă, potrivit unor surse din piaţă citate de Zf.ro. Discuţiile se poartă acum în jurul valorii tranzacţiei, care ajunsese după mai multe negocieri între 70 şi 90 de mil. euro, conform sursei citate.

Informaţiile privind vânzarea Billa au apărut în piaţă încă de anul trecut după ce grupul german Rewe, proprietarul lanţului de super­marketuri, a renunţat la operaţiunile din Italia pe care le-a cumpărat tot grupul francez Carrefour.

Oficialii companiei germane spuneau atunci că vor să îşi concentreze atenţia pe pieţele unde au poziţii de top, ceea ce nu este cazul României, unde Billa a ajuns al doilea cel mai mic jucător după Real, care mai păstrează doar patru magazine după ce alte 20 au fost preluate de Auchan. Magazinele Real sunt şi ele de vânzare. O eventuală vânzare a Billa ar reprezenta o a treia tranzacţie pe piaţa autohtonă de retail din ultimii ani după ce Lidl a preluat peste 100 de magazine Plus Discount şi Auchan a cumpărat 20 de hipermarketuri Real.

Cookies