ARHIVA B365

Carrefour va deschide un hipermarket în Piața Obor

Carrefour va deschide în 2015 magazine în cartierele Pantelimon şi Ra­hova din Bucureşti, iar în 2016 Carrefour va ajunge cu un hipermarket şi lângă piaţa Obor din Capitală, unde a închiriat un spaţiu în centrul comercial ce va fi ridicat pe fosta platformă Prodplast.

„În ultimii ani am stat doar aparent în expectativă, deoarece s-a lucrat chiar şi trei ani la aceste proiecte care încep să se concretizeze. Potenţial pentru hipermarketuri mai există, în special în Bucureşti, şi vom continua să ne extindem în zonele în care nu suntem prezenţi”, a declarat pentru ZF Anca Damour, managing director al Carrefour Property.

Duopă cum informa B365.ro, Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, a semnat documentația de urbanism în cursulsăptămânii trecute pentru începerea construirii unui nou și modern complex comercial, „Veranda”, situat în apropierea Primăriei, în zona Obor, pe locul fostei fabrici Prodplast. Noul chiriaş al centrului comercial va fi hipermarket-ul Carrefour, aici bucureştenii având la dispoziţie şi o parcare subterană generoasă cu câteva sute de locuri. 

Noul centru comercial „Veranda” va fi construit pe strada Ziduri Moși nr. 23 în incinta fostei fabrici Prodplast unde, pe perioada iernii,administraţia locală a pus la dispoziţia bucureştenilor locuri de parcare gratuite pentru persoanele care nu doreau să folosească maşina personală în sezonul rece. Tot aici, bucureştenii care vin la Piaţa Obor, în weekend, pentru a-şi face cumnpărăturile au la dispoziţie aproape 300 de locuri de parcare, fără plată. 

Conform documentaţiei de urbanism ce a fost aprobată de Primăria Sectorului 2, noul centru comercial „Veranda” va dispune de spaţii publice alimentare, nealimentare, divertisment şi parcări dispuse în două subsoluri, cu o capacitate de aproape 400 de locuri, la care se adaugă parter, mezanin parţial şi două etaje. 

Întreaga construcție va avea o suprafață totală de 66.766 m.p. și va fi structurată astfel:
· Subsolul 2 va avea funcție comercială, adăpost civil, spații tehnice și o parcare de 180 de locuri,
· Subsolul 1 va avea spații tehnice, circulații de verticală și orizontală, precum și o parcare de 202 locuri,
· Parterul va avea spații comerciale, cafenele, galerii de circulație, încăperi administrative, birouri administrative,
· Mezaninul parțial va avea amenajate birouri administrative, săli de conferințe și spații tehnice,
· Etajele 1 și 2 vor fi amenajate ca terase acoperite cu funcția deparcare pentru un total de 809 autovehicule. 
„Noul complex comercial „Veranda” va pune la dispoziția bucureștenilor o gamă variată de magazine de diferite categorii și mărimi cu profiluri diverse, spații pentru alimentația publică, fast –food-uri, baruri și zone de divertisment și sănătate, precum și spații de joacă pentru copii”, a declarat primarul Neculai Onţanu pentru B365.RO. 

Prodplast Imobiliare, firmă deţinută indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru, a semnat recent un contract de închirere cu Carrefour România pentru a deschide un supermarket Carrefour în incinta fostei fabrici Prodplast din Obor, pe o suprafaţă de minim 10.000 metri pătraţi şi o durată de cel puţin 15 ani.  


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button