Carrefour și Penny retrag de urgență două produse de pe piață. Unul e plin de pesticide și altul este un pericol pentru sănătate

12 iul. 2021
23807 afișări
Carrefour și Penny retrag de urgență două produse de pe piață. Unul e plin de pesticide și altul este un pericol pentru sănătate
sursa foto: playtech.ro

Două dintre cele mai importante lanțuri de supermarketuri din România, Carrefour și Penny, au anunțat recent că retrag de urgență două produse de pe piață, după ce unul a fost descoperit că e plin de pesticide, iar altul este un pericol pentru sănătate, fără a preciza exact în ce mod.

Carrefour și Penny au avut până recent la vânzare o serie de produse dăunătoare. Acestea au fost într-un final retrase de pe piață. Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat recent că scoate de la raft un produs vândut de Carrefour și altul aflat pe rafturile supermarketurilor Penny.

Ce produse au fost retrase de pe raft

Conform unui comunicat remis recent de autorități, este vorba despre mărar mărunțit la plic din Carrefour, în care s-au descoperit mai multe tipuri de pesticide și un sortiment de înghețată din Penny, care ar pune în pericol sănătate, fără mai multe precizări. Putem doar să ne imaginăm ce au găsit în produsul respectiv de l-au scos de urgență din congelatoare.

Returnați aceste produse, dacă le-ați achiziționat

ANSVSA a transmis luni retragerea de la vânzare a două produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor. Astfel, în primul caz este vorba despre un mărar mărunțit, vândut în supermarketurile Carrefour, în care s-au depistat concentrații extrem de periculoase de pesticide.

Mărarul mărunțit de la Carrefour, plin de pesticide

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară  a informat că ”societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a depășirii limitei maxime admise a reziduurilor de pesticide: Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin. 

CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Datele de identificare ale produselor sunt:
Denumire produs: MĂRAR MĂRUNȚIT 8 G BLANC
Cod EAN: 5941337331281
Lot/DLC: L03 / 10 2023”, transmite ANSVSA într-un anunț de informare pe propriul site.

Conform autorității, acest produs este periculos pentru sănătate și trebuie distrus sau returnat magazinului.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, mai explică ANSVSA.

Un brand de înghețată din Penny, la fel de periculos

De asemenea, tot azi a fost retras de pe piață un sortiment de înghețată marca Unique, comercializat de lanțul Penny. Se pare că această înghețată este potențial periculoasă pentru consum, dar nu se precizează din ce motiv. Mai mult, în imagine se vede că nu este vorba de un singur sortiment, ci de toate produsele acestui brand.

Cookies