ARHIVA B365

Carrefour, primul chiriaş al centrului comercial dezvoltat pe fosta platformă Prodplast din Obor

Prodplast Imobiliare, firmă deţinută indirect de Pogonaru, a semnat recent un contract de închiriere cu Carrefour România pentru o suprafaţă minimă de 10.000 metri pătraţi, cu o durată de cel puţin 15 ani şi o valoare a chirei „care a fost negociată pe baza celor mai bune oferte de piaţă şi a chiriilor din zonă pentru imobile cu aceeaşi destinaţie”, potrivit datelor Prodplast, citate de Mediafax.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi şi urmează să fie dezvoltat pe strada Ziduri Moşi, în zona Pieţei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocată.

Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE România pentru închirierea spaţiilor din centrul comercial şi a angajat firma Barsine Investitii pentru managementul de proiect şi alte servicii conexe în vederea realizării investiţiei.

Prodplast Imobiliare a anunţat încă din 2012 că vrea să construiască un centru comercial în zona Obor, iar anul trecut a început demersurile privind începerea proiectului.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

În afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai deţine un teren în Tunari, judeţul Ilfov, de circa 3 hectare.

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button