E OFICIAL: Carrefour a cumpărat Billa România

de:
22 dec. 2015
0 Afișari
E OFICIAL: Carrefour a cumpărat Billa România

REWE Group anunţă, într-un comunicat de presă remis B365.ro, că a semnat un acord de vanzare pentru Billa România cu lanţul de retail Carrefour.

REWE Group renunță la supermarketurile românești. Cele 86 filiale BILLA vor ajunge la compania franceză de retail, Carrefour, acesta fiind un subiect supus aprobării autorităților anti concurențiale. Focusul va fi reprezentat de business-ul de discount realizat de PENNY.

Cele 86 de filiale BILLA vor fi preluate de compania franceză de retail, Carrefour. Un acord de confidențialitate a fost încheiat cu privire la detaliile contractului de cumpărare. Preluarea va avea loc sub forma unui acord de preluare acțiuni și este supusă aprobării autorităților competente din domeniul concurenței, se precizează în comunicatul citat.

„REWE Group se va concentra în viitor pe dezvoltarea business-ului de discount în Romania cu PENNY,” a explicat Frank Hensel, CEO REWE International AG și reprezentant general al REWE Group.

„Prin concentrarea pe business-ul de discount, REWE Group poate dezvolta în mod ideal strategia de creștere în România”, a mai precizat Hensel.

În primele nouă luni ale anului 2015, vânzările PENNY în România au crescut cu aproximativ 14 procente.

În noaptea de luni spre marţi, la București, Carrefour a semnat achiziția Billa România în cadrul unei tranzacţii de aproximativ 96 – 97 milioane euro, potrivit mirsanu.ro.

Conform sursei citate, preţul pe care francezii au agreat să-l plătească în numerar se ridică la aproximativ 96 – 97 milioane euro. Carrefour preia 100% din acţiunile Billa România, compania care gestionează afacerea de retail, respectiv 100% din acţiunile Billa Invest Construct, firma prin care sunt deţinute active imobiliare, terenuri pe care au fost ridicate magazinele din reţea. Citeşte mai mult pe mirsanu.ro.

Cookies