Carpatair a intrat în insolvenţă

de:
24 ian. 2014
0 Afișari
Carpatair a intrat în insolvenţă

Compania aeriană Carpatair a intrat de ieri în insolvenţă. Tribunalul le-a admis cerearea, cu intenţia de a urma un proces de reorganizare judiciară. 

Tribunalul Timiş a admis ieri cererea de intrare în insolvenţă a companiei aeriene Carpatair, singura companie românească de linie cu capital privat. Urmează un proces de reorganizare judiciară.

Cauzele deciziei luate de compania aeriană sunt legate în principal de existenţa unor litigii împotriva Aeroportului Timişoara având ca obiect activităti anticoncurenţiale investigate în prezent de Comisia Europeana dar şi de instanţele şi autoritătile naţionale, daunele estimate depâşind 30 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

În timpul procesului de reorganizare, compania va continua o activitate comercială normală, iar conducerea companiei va fi asigurată de actuala echipă de management condusa de Nicolae Petrov, sub supravegherea administratorului judiciar desemnat.

ECONOMICA.NET scria la începutul acestei luni despre faptul că mai multe zboruri operate de compania Carpatair au fost suspendare temporar, până la sfârşitul lunii martie. Astfel, în perioada 24 ianuarie şi sfârşitul lunii martie, zborurile din România ale Carpatair vor fi suspendate, aşa cum reiese din orarul de zbor al companiei, disponibile online pe web-site.

Cookies