FIT CITY

Carnea de cal, mai sănătoasă decât cea de vită, spune Dr. Mencicopschi

„E o carne cu valoare nutritivă foarte ridicată. Este aproape ca vânatul. Conţine 21% proteine şi sub 3% grăsime. Tocmai de aceea, are doar 110 kcal/100 g – adică, de circa trei ori mai puţin decât carnea de porc – şi doar 50 mg de colesterol/ 100 g, mai puţin decât carnea de pui sau decât cea de curcan”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, scrie libertatea.ro.

Potrivit specialistului, în mod neobişnuit, carnea de cal conţine acizi graşi esenţiali şi, pe lângă faptul că e foarte sănătoasă, are şi un gust foarte bun. „Carnea de cal matur seamănă mai mult cu vânatul şi, înainte de preparare, trebuie fezandată. Carnea de mânz însă nu are nevoie de o preparare specială. E bună oricum”, a mai precizat profesorul, adăugând că singurele probleme legate de acest tip de carne apar atunci când sacrificarea animalelor se face fără control sanitar-veterinar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button