Carne stricată, DE VÂNZARE într-un hipermarket din Bucureşti. Cum răspunde magazinul

de:
16 apr. 2014
0 Afișari
Carne stricată, DE VÂNZARE într-un hipermarket din Bucureşti. Cum răspunde magazinul

În hipermarketul marca Auchan se află poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor şi inspectori DSV, care verifică actele şi documentele de provenienţă, informează Digi24.ro.

Având în vedere că o parte dintre pachetele cu carne erau expuse pe raft, la vânzare, urmează să se verifice dacă aceste pachete au ajuns la consumatori.

Conform Mediafax, anchetatorii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi inspectorii ANPC au făcut un control la un hipermarket Auchan, după ce au avut, în prealabil o informaţie legată de faptul că în magazin există o cantitate mare de marfă stricată.

În replică, reprezentanții Auchan susțin că hipermarketul respectă toate normele de igienă, sănăatate publică și siguranță alimentară aflate în vigoare, precum și standardele interne aferente.

„Controlul respectiv a semnalat, pe de o parte, lipsa accidentala a unei etichetari in fluxul de productie in cadrul unui singur magazin, datorata volumelor mari de fabricatie din aceasta perioada aglomerata. Toate documentele de provenienta si de calitate a carnii in curs de tocare au fost puse la dispozitie iar produsele erau in termen de valabilitate si bune pentru consum, carnea fiind utilizata pentru realizarea unor preparate care aveau etichetarea legala necesara. Pe de alta parte, in privinta carnii de pui retrase de la vanzare, aceasta actiune a fost realizata chiar de catre magazin – in cea mai mare parte, inainte si fara sa aiba legatura cu controlul, pentru urme de arsuri de congelare, desi produsul respectiv era in termen de valabilitate”, susțin oficialii Auchan într-un comunicat remis B365.RO. 

Cookies