Carne pe piatră

de:
26 nov. 2010
0 Afișari
Carne pe piatră

Vita-statuie plasată pe gardul restaurantului La Blanca, de lângă British Council, de pe Dorobanţi, te anunţă de la început la ce să te aştepţi: bucătărie argentiniană, deci vită. Fosta ambasadă, o clădire de început de secol XX somptuoasă, este aranjată cam kitchy, ce-i drept. Mult brocart, un verde prăzuliu pentru pereţi, feţe de masă prea încărcate şi măşti veneţiene care nu prea au de-a face cu Argentina.

Meniul este poate mai încărcat decât ar fi cazul, dar specialităţile argentiniene merită încercate, în special empanadas. Eu merg însă acolo pentru un meniu fix: muşchi de vită pe piatră încinsă, cu funghi porcini. Fiorentină, T-Bone, cum îi zice în meniu, nu au avut niciodată, aşa că am renunţat să mai întreb. Nici nu mă mai obosesc cu antreuri şi feluri întâi, dar la felul doi mai adaug, uneori, o porţie de chorizo. Ultima dată am aflat însă cu neplăcere că acesta fusese congelat. Carnea e însă proaspătă şi gustoasă, cu atât mai mult cu cât poţi să alegi singur cât de în sânge o vrei, pentru că ţi-o frigi singur pe piatră, cu sosul de verdeaţă alături. Ciupercile sunt cu adevărat delicioase.

Serviciul, chiar dacă amabil, nu este tocmai foarte bine şcolit. Am avut surpriza ca, după multă vreme în care nu am mai văzut aşa ceva, să ne fie turnat vinul în pahare fără degustarea prealabilă. Dar nu-i bai, se vede că fetele care servesc se străduiesc. Vă sfătuiesc să mergeţi în week-end, la prânz, când nici nu e foarte aglomerat.

Preţurile? Porţia de 100 de grame de muşchi e 58 de lei, cea de 200, 75, iar funghi porcini, 33.

Cookies