Carne de miel la preţ mai mic ca la supermarket, în Piaţa Apărătorii Patriei. VEZI CÂT COSTĂ

de:
18 apr. 2011
34 Afișari
Carne de miel la preţ mai mic ca la supermarket, în Piaţa Apărătorii Patriei. VEZI CÂT COSTĂ

Preţul unui kilogram de miel comercializat în piaţa Apărătorii Patriei variază între 20-22 de lei, în aceste zile, cu aproape 10 lei mai puţin decât în supermarket, a constatat primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la inaugurarea oficială a târgului de miei vii, luni dimineaţă.

„Fiind economie de piaţă, nu putem impune un mercurial, însă ne-am înţeles verbal cu ciobanii să nu sară preţul de 22 de lei. Diferenţa între ciobanii autentici şi producătorii care ajung la supermarket este de 10-15 lei pe kilogram. Consider că acesta (n.r. – 22 lei) este un preţ accesibil pentru mai multe categorii sociale. Aş recomanda bucureştenilor să vină să cumpere din timp pentru că, spre sfârşitul săptămânii, se va aglomera iar preţurile vor exploda”, a declarat Piedone.

După cum au precizat autorităţile, în Piaţa Apărătorii Patriei erau pregătiţi pentru sacrificare aproximativ 800 de miei. „Au fost amenajate 45 de ţarcuri, din care au fost ocupate până acum 42. Capacitatea este de 20 de miei pe ţarc”, a menţionat Ştefan Florescu, directorul Administraţiei Pieţelor Sector 4 care a mai precizat că , pe parcursul celor şase zile de târg, taxa pe care o plătesc ciobanii se ridică la 1.270 de lei pe ţarc.

Majoritatea comercianţilor prezenţi la târg sunt din judeţele Teleorman, Ilfov, Sibiu şi Dolj. „Dăm cu 20 de lei kilogramul ca să ia toată lumea, deşi un preţ din care să ieşim şi noi în profit de 20% ar fi de 30 de lei kilogramul. Nu suntem mulţumiţi de preţul ăsta, darce să facem? Ne mulţumim cu ce ne dă Dumnezeu”, a comentat Ionel Almăjanu, un vânzător din Bechet, judeţul Dolj care a precizat că speră să vândă până la sfârşitul săptămânii aproximativ 100 de miei.

De cealaltă parte, cumpărătorii spun că preţurile sunt cam „piperate” în condiţiile actuale. „Iau un ied pe din două cu o vecină. Niciuna dintre noi nu îşi permite să cumpere unul întreg singură. Dacă are 13-14 kilograme, rămânem şi noi cu 6-7 kilograme fiecare”, a spus o pensionară din Bucureşti.

Târgul de miei vii din Capitală este deschis în perioada 18-23 aprilie 2011, în intervalul orar 08.00-20.00.

Cookies