Carne de cal vândută drept carne de vită, la București

de:
20 feb. 2013
0 Afișari
Carne de cal vândută drept carne de vită, la București

Carnea, cele 100 de kilograme de carne de cal găsite la un depozit frigorific de la marginea Bucureștiului, era etichetată drept carne de vită, cu toate că analizele arată clar animalul de la care provine. 

Ministerul Agriculturii a declanșat o anchetă, prin Corpul de Control al ministrului, fiind vorba de o fraudă, a declarat Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la România tv. Cu toate că nu există vreun risc asupra sănătății în cazul consumului de carne de cal, prețul acesteia este mult mai mic decât cel al cărnii de vacă, iar etichetarea frauduloasă aduce un profit ilegal companiilor în cauză.

„Am depistat ieri (marti n.r.) un lot de 100 de kilograme de carne de cal etichetat fals ca fiind carne de vita de un comerciant din Bucuresti. Carnea de cal a plecat corect din unitate. Noi am verificat toate unitatile si nu am gasit nereguli, dar dupa ce iese pe poarta unitatii, comerciantul poate face ce vrea. Am luat toate masurile si vom continua controalele, impreuna cu ANSVSA, inclusiv la agentii economici”, a declarat pentru Agerpres Achim Irimescu.

Carnea provine de la ferma lui Florea Ţurcanu, tatăl preşedintelui ANSVSA, dar şi al şefului Consiliului Judeţean Botoşani. Florin Ţurcanu, fratele preşedintelui ANSVSA, este şeful Consiliului Judeţean Botoşani şi conduce filiala locală a Partidului Naţional Liberal.

„Vă pot asigura că ANSVSA îşi face treaba, iar dacă se vor găsi vinovaţi vor fi pedepsiţi în modul cel mai drastic posibil”, a declarat preşedintele ANSVSA.

Video cu carnea depistată, pe rtv.net.

Cookies