Carne de cal și la METRO, în loc de carne de vită

de:
17 mart. 2013
8 Afișari
Carne de cal și la METRO, în loc de carne de vită

În ciuda unor informații apărute în presă, în supermarketurile Carrefour nu s-a comercializat respectivul sortiment. Poziția Carrefour România:

„Carrefour Romania nu comercializeaza in nici unul dintre magazinele sale conserve cu carne de vita Ardealul. Am remarcat articolul care mentiona, in mod eronat, retragerea produsului de la raft, in conditiile in care conservele cu carne de vita Ardealul nu exista in oferta Carrefour Romania”. 

Conform postului, compania a început să consulte listele de clienți care au achiziționat conservele cu carne de vită Ardealul să vină să-și primească banii înapoi, întrucât acestea conțineau carne de cal. Mii de clienți au fost contactați de lanțul de magazine, toate conservele firmei cu pricina fiind scoase de pe rafturi.

Deocamdată la conservele (de vită n.r.) e o suspiciune. Nu se ştie dacă este contaminare, adică dacă a venit în contact cu carnea de vacă la abator şi cu carnea de cal, şi asta ar însemna contaminare. Sau dacă este falsificare de produs prin introducerea de carne de cal. Va urma rândul doi de analize. În cazul în care cineva a făcut acest lucru şi a băgat carne de cal în loc de carne de vită, poziţia mea este fermă”,  a precizat Sorin Minea, preşedinte Romalimenta, la Rtv.net

Într-un comunicat de presa, si firma de Producţie Ardealul a precizat că a cerut retragerea conservelor de carne de vită, deoarece există suspiciunea ca printre ingredientele folosite să fie şi carne de cal.

Cookies