Cârnaţi româneşti cu coloranţi interzişi, opriţi de la comercializare

de:
08 oct. 2013
0 Afișari
Cârnaţi româneşti cu coloranţi interzişi, opriţi de la comercializare

Potrivit unei notificări transmise pe Sistemul de Alertă Rapidă pentru Alimente şi Furaje (SARAF), un lot de cârnaţi româneşti din carne de porc şi vită a fost respins de la comercializare în Italia pentru că includea un aditiv nedeclarat, colorantul E129, anunţă România TV.

În august s-a mai emis o alertă, potrivit căreia un lot de cârnaţi din România a fost respins de la comercializare în Italia, din cauza coloranţilor roşii E124 şi E 129, a căror folosire nu este autorizată, potrivit Mediafax.

Potrivit medicului nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi, colorantul roşu Allura are efect cancerigen, poate declanşa ADHD sau alergii şi nu este recomandat pentru consum. Mai mult, Mencinicopschi a declarat în direct la România TV că nu înţelege de ce acest colorant a fost folosit la cârnaţi, în contextul în care acesta este utilizat de regulă pentru colorarea sucurilor, în special a celor de grepfrut.

Cookies