Rochia Primei Doamne, Carmen Iohannis, la învestirea soţului său ca președinte, prea scurtă. FOTO

de:
21 dec. 2014
45 Afișari
Rochia Primei Doamne, Carmen Iohannis, la învestirea soţului său ca președinte, prea scurtă. FOTO

Carmen Iohannis a purtat un palton gri, simplu, cu guler înalt. Pe sub palton, prima doamnă a optat pentru o rochie gri cu alb, scurtă, care i-a pus în evidenţă silueta perfectă.

carmen

rochie

„Ținută ei a fost primăvăratecă, într-o cromatică potrivită cu fizionimia, dar complet nepotrivită cu evenimentul. Nici croiul nu a fost adaptat protocolului, fiind cu cel puțin două palme prea scurtă și fără mâneci. La astfel de evenimente, la protocolul de gradul zero, mâinile trebuiesc acoperite, iar lungimea rochiei trebuie să fie peste genunchi, astfel încât să nu-i lase la vedere. Cu toate acestea, sunt convinsă că prima doamnă va învăța foarte repede, această greșeală nu cred că i se datorează ei, ci staff-ului care ar fi trebuit să se asigure că ținuta se încadrează în rigorile protocolului evenimentului. Pantofii ei, ca model, s-ar fi potrivit, dar nu și pielea lăcuită, care este mult prea elegantă pentru un eveniment de zi și, oricum, negrul nu se potrivea cu rochia pe care a purtat-o”, este de părere stilistul Adina Buzatu.

La ceremonii, soţiile preşedinţilor nu obişnuiesc să poarte fuste deasupra genunchilor. Spre exemplu, Maria Băsescu, dar şi soţiile lui Barack Obama şi a lui George Bush au ales să poate rochii mai lungi în astfel de ocazii oficiale.

 

Până și Mircea Badea a criticat ținuta Primei Doamne Carmen Iohannis, la investirea soțului său – „Rochie inflorata deasupra genunchiului la investire?!?!”, a scris Mircea Badea, pe pagina sa de Facebook, despre ţinuta Primei Doamne, Carmen Iohannis, la învestirea soţului său ca preşedinte.

Nici Klaus Iohannis nu a scăpat de critici.

„La stilul său remarc o evoluție pozitivă, în sensul că, deși a păstrat linia clasică, linie cu care ne-a obișnuit, de data aceasta mâneca nu mai este atât de lungă, ci are o lungime potrivită. Sacoul urmărește linia corpului, iar tivul pantalonilor este corect, nu este prea lung. Alegerea cravatei nu dovedește prea multă creativitate”, este de părere Adina Buzatu.

Klaus Iohannis este oficial noul preşedinte al României, după ce a depus, duminică, jurământul constituţional, la Palatul Parlamentului. După încheierea ceremoniei solemne de la Parament, Klaus Iohannis a preluat oficial mandatul de la Traian Băsescu, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni, potrivit romaniatv.net.

Klaus Iohannis a respectat protocolul de depunere a jurământului, el neavând solicitări suplimentare legate de ceremonial. Klaus Iohannis a depus jurământul pe Constituţie şi pe Biblie – aceasta din urmă fiind unică pentru orice fel de jurământ. Protocolul de depunere a jurământului a inclus şi binecuvântarea Patriarhului BOR, ca şi până în prezent.

Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, a fost jurământul citit de Klaus Iohannis, conform protocolului.

Klaus Iohannis a ţinut şi un prim discurs în calitate de preşedinte al României, în care a punctat liniile generale în care vrea să se desfăşoare mandatul său şi obiectivele pe care le are ca şef al statului.

Cookies