ȘTIRI

Carmen Iohannis, comparată cu Elena Ceaușescu. RĂSPUNSUL OFICIAL

Într-un articol cu titlul „Carmen Iohannis, pe urmele Elenei Ceauşescu. A tăiat copacii de la vila din Neptun ca să scape de ţânţari“, cotidianul „Naţional“ susţine că, pe lângă renovarea vilei, soţii Iohannis ar fi cerut să fie tăiaţi peste 40 de copaci din curtea vilei prezidenţiale de la Neptun, pe motiv că ar fi atras ţânţari.

Adevărul” a transmis o solicitare către RA-APPS, în baza Legii 544 din 2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, pentru a afla câţi copaci au fost tăiaţi şi din ce motiv. Regia Autonomă „Administraţia Protocolului de Stat“ a făcut următoarele precizări:

În imobilul ”Vila Nufărul” nu au fost efectuate lucrări de reamenajare/reconstrucţie, ci doar lucrări de curăţenie, igienizare/întreţinere curentă. Lucrările menţionate au fost efectuate cu personal propriu, nefiind alocate sume suplimentare pentru manoperă, cheltuielile fiind legate numai de materiale şi produse specifice de curăţenie.

Curtea imobilului ”Vila Nufărul” nu a fost ”defrişată”, ci au fost tăiaţi 5 copaci, respectiv plopi, deoarece erau uscaţi şi exista riscul prăbuşirii lor. Complexul din Neptun cuprinde vilele „Lotus“, „Nufărul“, „Trandafirul“ şi „Ghiocelul“, unde au acces pe lângă şeful statului, premierul, judecătorii CCR şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Complexul are o suprafaţă de 134 000 de metri pătraţi, o piscină interioară cu apă încălzită, piscină exterioară, băi reci, şi debarcader.

Vila de protocol „Nufărul” a fost reşedinţa preferată a fostului preşedinte Traian Băsescu. Acolo şi-au mai petrecut vacanţa Ion Iliescu, Nicolae Ceauşescu, pe vremea căruia s-a construit imobilul, dar şi fostul preşedinte american Richard Nixon, se mai arată în sursa citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button