Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii

Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii

Să te decizi asupra unui apartement pe care vrei să îl închiriezi nu e treabă ușoară. Trebuie să ai în vedere o grămadă de criterii: înainte de toate locația, vechimea clădirii, suprafața utilă, numărul de camere, spațiile verzi din jur, cât de aproape este de magazine, accesul la mijloacele de transport în comun, distanța față de locul de muncă și nu în ultimul rând prețul, elementul care face de multe ori diferența dintre dorință și realitate.

Care sunt zonele din București cu cele mai mici chirii?

Rahova – În acest cartier chiria pentru o garsonieră este în medie de 220 euro, pentru un apartament cu două camere doritorii trebuie să plătească 300 de euro, iar pentru unul cu trei camere suma medie crește la 365 euro. Deși avea în trecut o reputație negativă, investițiile din zonă și apropierea de puncte de interes precum Parcul Carol și accesul relativ ușor la centrul Bucureștiului fac din acest cartier unul destul de căutat.

Berceni – Prețurile din Berceni au rămas aproape neschimbate față de anul 2019, prin urmare, o garsonieră se închiriază cu aproximativ 220 de euro în timp ce un apartament cu două camere are un preț mediu de 320 de euro. Prețurile cresc, firește, când vine vorba de apartamente de trei și patru camere, unde chiriile costă 390, respectiv 490 de euro.

Giurgiului – În apropiere de cele două cartiere de mai sus se află acest cartier, unde se află cele mai mici chirii din București. Acest lucru vine la pachet, din păcate, cu accesul mai dificil la metrou și distanța mare față de centrul și nordul orașului. Aici o garsonieră va avea în medie o chirie de 200 de euro, apartamentele cu două camere, 300 de euro, iar apartamentele de trei camere costă în jur de 350 de euro lunar.

Giulești – Prețurile din Rahova sunt similare cu cele din cartierul situat în nord-vestul Capitalei. Astfel, pentru o garsonieră doritorii trebuie să scoată din buzunar 220 de euro sau 350 de euro pentru un apartament cu două camere, în timp ce apartamentele cu 3 camere costă în jur de 400 de euro pe lună. Deși poziționarea Giuleștiului este mai bună decât a cartierelor menționate anterior, aglomerația și lipsa spațiilor verzi reprezintă două dezavantaje semnificative.

Drumul Taberei – Unul dintre cele mai populare cartiere pentru familiile cu copii din ultimii ani a devenit anul trecut și mai atractiv, în urma deschiderii magistralei M5. Aici, o garsonieră va costa în jur de 250 de euro pe lună, un apartament cu 2 camere aproximativ 330 de euro, iar unul cu trei camere, ce-i drept mici, va ajunge pe la 350 de euro lunar. Apartamentele cu patru camere sunt accesibile, costul mediu al unei astfel de locuințe fiind 400 de euro lunar. Zona se bucură de multe spații verzi, parcuri precum Moghioroș, dar și mall-uri în imediata apropiere.

Care este situația generală a pieței imobiliare în București?

Deși experții considerau că pandemia de coronavirus va face prețurile și chiriile apartamentelor să scadă considerabil, cererea și oferta s-au echilibrat reciproc iar piața și-a păstrat un oarecare echilibru. Deși prețurile au scăzut, această scădere este una graduală, pe fondul incertitudinilor aduse de pandemia de COVID 19.

În ceea ce privește garsonierele, la nivelul întregii Capitale prețul mediu al unei chirii este cu 10% mai redus în 2020 față de 2019. În cifre, chiria medie pentru garsoniere în București este de 260 euro, în comparație cu media de 280 de euro a anului precedent, potrivit titirez.ro.

Prețurile pentru apartamentele de 2 camere au avut un parcurs asemănător cu cel al garsonierelor, scăderile înregistrate fiind de circa 10% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. În medie, chiriile au scăzut de la 410 euro la începutul lui 2020, la 370 de euro în prezent.

Prețul mediu al unei chirii pentru un apartament de 3 camere este în prezent de 800 de euro, în scădere cu aproximativ 5 procente față de începutul anului trecut.

Pentru un apartament cu 4 camere doritorii vor scoate din buzunar lunat tot în jur de 800 de euro, un preț cu 5% mai mic față de finalul anului 2019. Chiria medie aproape identică cu cea a apartamentelor cu 3 camere poate fi pusă pe seama cererii mai scăzute de apartamente cu 4 camere, un motiv fiind costurile ridicate pentru întreținere și utilități.