Care sunt următoarele staţii de metrou în care se vor monta lifturi şi platfome mobile

de:
25 apr. 2014
0 Afișari
Care sunt următoarele staţii de metrou în care se vor monta lifturi şi platfome mobile

După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru, într-un articol din revista Bucureştiul Meu Drag, în acest moment, staţia Tineretului este în stadiul de montaj lifturi, iar staţiile Dristor 2, Mihai Bravu și Pantelimon  sunt în faza finală de studiu pentru amplasarea de lifturi, platforme mobile și înclinate pe mâna curentă a scărilor. În staţia Obor, se vor amplasa platforme mobile înclinate, prin amenajări constructive.

Totodată, în staţia Piaţa Muncii, se vor amplasa platforme mobile înclinate pe mâna curentă a scărilor. Valoarea totală a investiţiei este de circa 200 milioane de lei, iar, într-o etapă viitoare, se are în vedere accesibilizarea staţiei Eroilor prin viitoarea staţie Eroilor 2, aferentă noii Magistrale 5 de metrou.

Din totalul de 51 de staţii de metrou în funcţiune, 45 sunt adaptate astăzi pentru persoanele cu nevoi speciale, adaugă purtătorul de cuvânt.

În anul 2000, Metrorex a declanșat acţiunea prin care a achiziţionat și a pus în funcţiune 4 lifturi – în staţiile Gara de Nord și 1 Mai. După apariţia Legii nr. 519/2002, acţiunea a continuat prin punerea în funcţiune a 8 platforme mobile înclinate – în staţiile Gara de Nord 1 și 2 și Piaţa Unirii.

În momentul de faţă, din numărul total de 51 de staţii în funcţiune, 45 de staţii sunt adaptate pentru persoanele cu nevoi speciale (s-au montat 93 de lifturi interioare și exterioare în 45 de staţii și 138 de escalatoare în 41 de staţii).

Cookies