ARHIVA B365

Care sunt trenurile private din România: Călătorești la jumătate de preț față de CFR

O calatorie cu trenurile private este, in cele mai multe cazuri, la jumatate din pret comparativ cu una prin CFR. De exemplu, asa cum poti observa in tabelul de mai jos, un bilet pe ruta Bucuresti-Brasov costa 25 lei la companiile private Softrans si Regiotrans, pe cand la CFR ai plati dublu, scrie wall-street.ro.

Trenurile private castiga teren si la durata calatoriei. In multe dintre exemplele de mai sus, trenurile private ajung mai devreme cu cel putin 10 minute. Nu ar fi o diferenta foarte mare fata de trenurile CFR, insa daca revenim la criteriul pret, sesizam o „distanta” foarte mare intre oferta statului si oferta particularilor.

Trenurile private ies in fata cu o facilitate foarte importanta: vanzarea biletelor direct in tren. Daca la CFR nu putem cumpara biletul de la „nasu'”, in trenurile private putem urca linistiti, fara sa mai stam la coada la casa de bilete, mai ales daca ajungem mai tarziu in gara. Biletele se vand in tren pentru ca, de fapt, nu pot fi cumparate din gari. Singura exceptie este Gara de Nord din Bucuresti, unde exista doua case ale companiei Regiotrans. Biletele nu sunt cu loc in tren, asa ca le poti cumpara direct de la controlor sau direct de pe site-ul companiei. Cel putin intre Bucuresti si Brasov, trenul a fost destul de gol intr-o zi de duminica.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button