FIT CITY

Care sunt serviciile stomatologice de care beneficiezi dacă eşti asigurat la CAS

Românii pot beneficia de unele servicii medicale stomatologice, în contul asigurării obligatorii de sănătate, dacă tratamentele sunt efectuate de medici care sunt în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, potrivit Economica.net, CAS decontează integral următoarele servicii stomatologice, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi: pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltraţie, tratamentul afecţiunilor parodonţiului cu anestezie prin infiltraţie, chiuretaj alveolar și tratamentul hemoragiei, precum şi reducerea luxaţiei articulației temporomandibulară.

Aceste informaţii sunt specificate în cel mai recent proiect de norme de aplicare a Contractul-Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015, făcut public recent de către CNAS.

Casa de Asigurări de Sănătate va ţine evidenţa serviciilor de medicină dentară accesate de fiecare pacient asigurat, se mai arată în proiectul de norme.

Copiii şi beneficiarii de legi speciale (magistraţii înlăturaţi din justiţie între 1945 şi 1989, veteranii şi văduvele de război, eroii Revoluţiei din ’89 şi ai revoltei din Braşov din ’87) beneficiază de mai multe servicii stomatologice decontate integral de CAS.

Lista completă a serviciilor stomatologice decontate şi condiţiile de acordare a acestor servicii pe Economica.net.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button