Care sunt salariile de la Metrorex. Cât câștigă un director și cât primește lunar un șef de depou

11 feb. 2021
142 Afișari
Care sunt salariile de la Metrorex. Cât câștigă un director și cât primește lunar un șef de depou

Cu toții ne-am întrebat care sunt salariile de la Metrorex, mai ales în contextul ultimelor discuții apărute în spațiul public între Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor și Ion Rădoi de la Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou.

Salariile de la Metrorex sunt cu mult peste media salarială a unui angajat din România, acesta ajungând până la 13.000 de lei în cazul unui director de departament. Totuși, sunt și salarii mai mici, cum ar fi cel al unui tinichigiu, care câștigă “doar” 5.000 de lei.

Potrivit publicației ziare.com la Metrorex directorii de departamente câștigă un salariu de 12.945 lei, fie că este vorba de șefii departamentelor tehnic, juridic ori resurse umane. Un șef de tură poate câștiga între 8.000 și 9.500 de lei pe luna, iar șeful depoului încasează lunar 10.405 lei.

Salariile de la Metrorex.O casieră primește chiar și 5.500 de lei

O casieră de la metrou are un salariu între 3.700 de lei și 5.500 de lei, în funcție de vechime, iar șoferii angajați câștigă în jur de 4.400 de lei.

Un traducător, prevăzut în organigrama Metrorex, ia 6.599 de lei, cu spor de tunel inclus, iar inginerii câștigă 7.421 de lei.

Un tehnician are un salariu lunar net 5.561 de lei.

Un tinichigiu ia în mână peste 5.000 de lei, cu cinci sporuri incluse.

În România, salariul mediu net a fost de 3.372 de lei la nivelul anului 2020, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Potrivit prevederilor legale de anul trecut, un muncitor în construcții câștigă un minim de 3.000 de lei brut, adică aproximativ 1.700 de lei net.

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a prezentat luni seară concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex, acestea arătând că 10 din cei 15 membri ai comisiei care a negociat creşterile de salarii făceau parte din sindicat.

În replică, reprezentanţii „Unitatea” Sindicatul Liber Metrou au organizat, marţi, conferinţa de presă intitulată „Atacurile ministrului Cătălin Drulă asupra salariaţilor de la metrou„.

 

 

Cookies