Care sunt principalele diferențe între Grecia Kino și Loto Polonia (P)

11 aug. 2023
250 afișări
Care sunt principalele diferențe între Grecia Kino și Loto Polonia (P)
Sursă foto: pixabay.com

Multe cazinouri online au introdus în ultimul an o secțiune „Loto”, ca reacție la interesul tot mai mare manifestat de români pentru loteriile internaționale. Printre cele mai apreciate jocuri sunt Grecia Kino și Loto Polonia.

Popularitatea în creștere a acestui tip de divertisment se explică în primul rând prin posibilitatea de a plasa bilete de oriunde. În ofertele operatorilor de importanți sunt zeci de loterii, așadar se poate găsi o extragere cam la orice oră din zi.

Loteria grecească are extrageri din 5 în 5 minute

Grecia Kino este o loterie de tipul 20/80. Din 80 de bile se extrag 20, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca un anumit număr să iasă este de 25%. Agențiile de pariuri online permit plasarea a 15 sau 16 numere pe bilet (în funcție de operator), iar sistemul maxim care poate fi jucat este de 8/15 (sau, după caz, de 8/16).

În general, prețul unui bilet este de 1 leu. Cotele diferă de la o casă de pariuri la alta, fiind calculate în funcție de probabilitatea de câștig a sistemului pe care se mizează. În medie, cota unui pariu în sistem 1/16 este 3.90.

Loteria grecească este foarte apreciată de pasionații de loto datorită extragerilor foarte frecvente: rundele se desfășoară zilnic, de dimineață până seara, din 5 în 5 minute. Operatorii de top transmit în direct toate extragerile, jucătorii care ratează una găsind foarte ușor numerele ieșite în pagina de rezultate.

Această succesiune rapidă permite jucătorilor să folosească diverse sisteme de joc bazate pe rezultatele anterioare, deși loteria este un joc care ține exclusiv de noroc, iar ce se întâmplă în următoarea extragere nu are absolut nicio legătură cu ce s-a petrecut în rundele precedente.

Lolo Polonia are numai două extrageri pe zi

Loto Polonia 20/80 este tot o loterie de tip keno, fiind extrase 20 de numere din 80. Diferența esențială față de Grecia Kino este că au loc numai două extrageri zilnice: Polonia Multi 1 (de la ora 15:00) și Polonia Multi 2 (de la ora 23:00).

Ca și în cazul jocului prezentat mai sus, se pot adăuga maxim 15  – 16 numere pe bilet, în funcție de agenție. Sistemul maxim care poate fi jucat este de 8/16 (sau 8/15). Desigur, se poate alege orice combinație: 8/8, 1/1, 1/3, 2/5, 3/3, 5/10, 5/6, 7/11 ș.a.m.d. Cota biletului este direct proporțională cu riscul. Cota maximă este de 50000.00, pentru sistem 8/8.

Statistici interesante pentru pasionați

Deși nu există nicio strategie care poate garanta succesul la loterie, unii jucători încearcă să își mărească șansele de câștig bazându-se pe statistică. Idei în acest sens sunt și pe internet, și în cărțile dedicate jocurilor loto. O lucrare de referință este „Lottery Master Guide Book” scrisă de către Gail Howard, cea care a analizat zeci de mii de extrageri de tip keno.

După o documentare care s-a întins pe mulți ani, cea care a fondat compania Smart Luck a făcut o serie de observații ce au stat la baza dezvoltării unor sisteme de succes:

  • 25%-33% din numerele câștigătoare au fost extrase și în runda precedentă;
  • 44%-56% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele două runde;
  • 58%-71% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele trei runde precedente.

Aceste statistici se referă la mai multe variante de loterii keno (20/60, 20/70, 20/80). Strict pentru cele în sistem 20/80, sunt valabile următoarele concluzii:

  • 25% din numerele câștigătoare au fost extrase și în runda precedentă;
  • 44% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele două runde precedente;
  • 58% din numerele câștigătoare au fost extrase în minim una din ultimele trei runde precedente.

Având în vedere că în prezent pot fi accesate rezultatele loteriilor din toată lumea prin numai câteva click-uri,  orice jucător își poate ține propriile statistici, în încercarea de a descoperi „formula norocoasă”.

Tags:
Cookies