În ce zile se petrec cele mai multe accidente auto

de:
09 aug. 2013
0 Afișari
În ce zile se petrec cele mai multe accidente auto

„Analizele efectuate la nivelul portofoliului de asigurări auto Allianz-Tiriac arată că, pentru clienţii companiei, marţi 13 nu pare a fi o zi neapărat nefastă. În prima zi din săptămână (lunea) şi în luna februarie au loc cele mai multe incidente auto, peste mediile multianuale. În schimb, cele mai puţine incidente auto se înregistreaza în zilele de sărbătoare, respectiv prima zi de Crăciun şi prima zi din an”, se arată într-un comunicat al Allianz-Ţiriac Asigurări, scrie mediafax.ro.

Potrivit datelor asigurătorului, ziua de marţi 13 nu pare a fi cu adevărat una cu ghinion pentru clienţii Allianz-Ţiriac, un motiv plauzibil fiind comportamentul oarecum diferit al celor superstitioşi, o eventuală prudenţa sporită din partea acestora.

Statisticile privind daunele auto din ultimii trei ani la nivelul portofoliului companiei arată că numărul dosarelor de daune CASCO şi RCA având ca dată de înregistrare a incidentelor una dintre cele şase zile de marţi 13 din anii 2010, 2011 şi 2012 nu consemneaza deviaţii relevante faţă de media aferentă tuturor celor 1.096 de zile ale perioadei 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012.

„În trei din aceste zile, numărul de incidente auto a fost mai mare faţă de media multianuală situată la circa 300 de dosare de despăgubire deschise zilnic de Allianz-Ţiriac în contul poliţelor CASCO şi RCA emise de companie, în timp ce, pentru celelalte trei zile de marţi 13, numărul incidentelor consemnate a fost inferior mediei amintite”, se mai spune în comunicat.

Pentru perioada 2010-2012, cel mai mare număr de dosare de daune având ca data de accident o zi de marţi 13 a fost de 386 (în aprilie 2010), în timp ce numărul minim a fost atins în ziua de marţi 13 decembrie 2011, cu 220 dosare de despăgubire auto.

La nivelul portofoliului auto Allianz-Tiriac, luna februarie este cea mai nefastă atât din perspectiva frecvenţei incidentelor auto, cât si a valorii despăgubirilor plătite.

În medie, în fiecare zi a lunilor februarie din intervalul 2010-2012 s-au înregistrat cu 20% mai multe incidente auto despăgubite de Allianz-Ţiriac, comparativ cu media zilnică multianuală. Totodată, valoarea indemnizaţiilor aferente incidentelor întâmplate în februarie a fost de 1,5 milioane de lei zilnic, valoare cu peste 13% mai mare decât media zilnică aferentă perioadei 2010-2012.

„Pentru clienţii Allianz-Ţiriac, statisticile par a indica faptul că, mai degrabă, ziua de luni aduce trei ceasuri rele. În perioada 2010-2013, în fiecare primă zi a săptămânii s-au înregistrat, în medie, aproape 400 de incidente acoperite de poliţe CASCO şi RCA emise de companie. Mai mult decât atât, 11 din primele 13 zile în care s-a înregistrat cel mai mare număr de incidente auto sunt zile de luni”, se spune în comunicat.

Data de 15 februarie 2010 se află pe primul loc în acest clasament, în respectiva zi de luni şoferii cu autovehicule asigurate la Allianz-Ţiriac înregistrând 837 de incidente auto, pentru care compania de asigurări a plătit despăgubiri de peste 3 milioane de lei.

„Dacă începutul săptămânii pare a fi mai puţin fast pentru clienţii Allianz-Ţiriac, sfârşitul de săptămână arată mult mai bine. Sâmbăta şi duminica se înregistrează cel mai mic număr de incidente auto zilnice, media aferentă fiecăreia dintre aceste zile ale săptămânii situându-se sub 190″, se menţionează în comunicat.

Sărbătorile legale sunt zilele în care, în fiecare dintre ultimii trei ani, atât frecvenţa, dar şi severitatea incidentelor auto înregistrează cele mai scăzute niveluri.

Spre exemplu, prima zi de Crăciun din 2012 a fost data la care la nivelul portofoliului auto Allianz-Ţiriac s-a înregistrat numărul minim de incidente: 50.

În ultimii trei ani, numărul dosarelor de daune CASCO şi RCA (cumulat) deschise ca urmare a producerii de accidente în fiecare zi de 25 decembrie şi în fiecare zi de 1 ianuarie a fost mai mic de 100.

http://www.mediafax.ro/social/cand-au-loc-cele-mai-multe-accidente-auto-11235475

Cookies