Care sunt măsurile de relaxare care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie (PE SURSE)

10 mai 2021
285 afișări
Care sunt măsurile de relaxare care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie (PE SURSE)

A fost obținut documentul care conține măsurile de relaxare care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie, propuse de Ministerul Economiei. Propunerile diferă față de cele făcute de Comitetul Interministerial, potrivit Antena3.

Care sunt măsurile de relaxare care ar putea intra în vigoare de la 1 iunie

Așadar, potrivit documentului propus de Ministerul Economiei, începând cu data de 1 iunie:

  • masca nu va mai fi obligatorie în aer liber, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare de 50%.
  • masca nu va mai fi obligatorie în spațiile publice, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare de 70%.

În momentul în care propunerile ar fi acceptate, românii vor scăpa de restricțiile de circulație dacă gradul de vaccinare va depăși 50% din populație, potrivit Antena3.

Și industria hotelieră o să aibă parte de măsuri de relaxare: se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. În același timp, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

În ceea ce privește accesul la piscine, atât la interior, cât și la exterior, se va realiza, doar în cazul persoanelor imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.

Barurile și restaurantele ar elimina orice limitare privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare. La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate, conform sursei citate.

Evenimentele la care pot participa mai mult de 20 de oameni ar putea fi reluate doar pentru persoanele vaccinate. Este vorba despre nunți și botezuri.

Vineri, în ședința Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate, ar putea fi discutate toate măsurile. Dacă acestea vor trece, se vor regăsi într-o nouă hotărâre de guvern.

Cookies