Care sunt locurile din Capitală pe care sinucigașii le aleg cel mai des ca să-și pună capăt zilelor

de:
06 dec. 2013
0 Afișari
Care sunt locurile din Capitală pe care sinucigașii le aleg cel mai des ca să-și pună capăt zilelor

Staţia de metrou Piaţa Romană

Cu peronul periculos de îngust şi curbe la intrarea în staţie, unică printre celelalte staţii de etrou, Piaţa Romană a devenit în timp unul dintre locurile preferate de cei care vor să-şi încheie socotelile cu viaţa, scrie Evz.ro. Chiar în această dimineaţă, în jurul orei 8.30, circulaţia pe magistrala 2 a fost perturbată din cauza unei tentative de sinucidere. Nu este pentru prima oară când au loc astfel de evenimente nefericite.

În aceeaşi staţie, în aprilie 2010, o persoană a decedat după ce s-a aruncat în faţa trenului la o oră la care circulaţia este intensă – 16.30. Cu un an în urmă, în ianuarie 2009, un student din Vaslui de 23 de ani s-a sinucis tot la Romană, într-o duminică dimineaţă. Tânărul studia la o facultate de Arte din Capitală, iar motivele gestului său au rămas necunoscute. Staţia de la Piaţa Unirii, dar şi cea de la Ştefan cel Mare.

Spitalul Universitar

Cea mai înaltă unitate medicală din Bucureşti, Spitalul Universitar, este un alt loc preferat pentru suicid şi nu doar de bolnavii internaţi acolo. 

Hotelul Intercontinental

Situat chiar la kilometrul 0, Hotelul Intercontinental este un alt punct pe harta neagră a locurilor preferate de sinucigaşi în Capitală. În luna septembrie a acestui an, un bărbat de 64 de ani a decedat după ce s-a fi aruncat de la etajul 17 al hotelului Intercontinental din Bucureşti. 
În luna februarie a acestui an, O femeie de 35 de ani din Bucureşti s-a aruncat de la la etajul 17, de Ziua Îndragostiţilor, complet dezbracată. F

Psihologii spun că sinucigaşii îşi plănuiesc în detaliu finalul. Aleg să-şi pună capăt zilelor la ore cu multă aglomeraţie, în zone centrale sau intens circulate şi în general, aleg să se sară în gol de pe clădiri înalte, dupa cum a declarat psihologul Hanibal Dumitraşcu a declarat pentru ziarul Ring că Hotelul Intercontinental este un loc blestemat.

Cookies