Iadul blatiştilor: liniile pe care rişti cel mai mult să primeşti amendă

de:
05 ian. 2011
0 Afișari
Iadul blatiştilor: liniile pe care rişti cel mai mult să primeşti amendă

Campionul absolut al amenzilor este tramvaiul numărul 41 care străbate vestul Capitalei, dinspre Ghencea spre Piaţa Presei Libere. Luând în calcul numărul sancţiunilor aplicate de controlorii RATB din ianuarie 2010 până în luna octombrie a anului curent, rezultă că, în medie, sunt prinşi cu mâţa-n sac 792 de călători clandestini în fiecare lună.

Pe locul secund, se clasează linia de autobuz 102 care pleacă de la Cora din Pantelimon, trece prin Vitan şi se opreşte la Gara Progresul din Berceni. Aici, 742 de călători sunt amendaţi, în medie, în fiecare lună, potrivit unei statistici puse la dispoziţia B365.ro de către RATB. Clasamentul îl încheie tramvaiul 32 care traversează Rahova şi se opreşte în Piaţa Uniri, rută pe care cotrolorii dau, în medie, 575 de sancţiuni în fiecare lună.

Cei mai oneşti călători par să fie cei care circulă cu linia 92 ce merge de la Barajul Dunării până la staţia Vasile Pârvan şi înapoi. Media amenzilor este, pe această rută de troleibuz, de 51 de sancţiuni pe lună. Puţine amenzi se dau şi pe linia troleibuzului 93 pe relaţia Valea Ialomiţei-Gara de Nord (55 de sancţiuni pe lună) şi pe cea a tramvaiului 55 care merge de la staţia Republica până la Granitul S.A., în capătul cartierului Pantelimon (67 de amenzi).

Explicaţia pentru numărul mare, respectiv mic de amenzi date de controlori pe liniile de transport nu e obligatoriu un semn al cinstei sau necinstei călătorilor care folosesc aceste trasee. De luat în calcul sunt şi alţi factori, cum ar fi gradul de aglomerare, frecvenţa cu care succed vehiculele de transport în comun, dar şi numărul de vehicule arondate acestor linii.

Cookies