Care sunt cele mai PROFITABILE mall-uri din Bucureşti

de:
21 iul. 2016
6 Afișari
Care sunt cele mai PROFITABILE mall-uri din Bucureşti

Locul cinci este ocupat de Mega Mall, care în mai puţin de opt luni de funcţionare a generat venituri de aproape 17 mil. euro. Cu două milioane de euro în plus la cifra de afaceri, Palas Iaşi a urcat trei poziţii în top în 2015, devansând Sun Plaza şi Polus Center din Cluj-Napoca şi asigurându-i proprietarului Iulian Dascălu trei locuri în top zece, notează capital.ro.

Doar 21 din cele 61 de malluri din România au înregistrat profit anul trecut. Rezultatul cumulat al acestora a fost de 64,6 mil. euro, o treime din această sumă reprezentând profitul Sun Plaza. Pierderile cumulate ale celorlalte 40 de centre comerciale au fost anul trecut de 169 mil. euro, cu Mega Mall şi Promenada pe primele locuri cu pierderi de 43,5 mil. euro, respectiv 25,3 mil. euro.

VEZI ŞI Când se deschide mall-ul ParkLake din Titan şi cum va arăta FOTO

La capitolul datorii, nou inauguratul Mega Mall a devansat AFI Palace Cotroceni şi figurează cu datorii de circa 271 mil. euro. Dezvoltarea mallului din cartierul bucureştean Pantelimon a necesitat 165 mil. euro şi a fost susţinută integral din sursele proprii ale proprietarilor.

Centrul comercial din Cotroceni, cel mai scump mall construit în România, ocupa anul trecut locul doi, cu datorii de 219 mil. euro. La mică distanţă se află şi Palas Iaşi în care Iulian Dascălu a investit peste 265 mil. euro, cea mai mare investiţie imobiliară din afara Capitalei. Locul patru este ocupat de Plaza România cu datorii de 186,5 mil. euro, urmat de Maritimo Shopping Center din Constanţa, aflat în portofoliul Immofinanz, care a raportat datorii de 146,2 mil. euro în 2015. Datoriile cumulate ale celor cinci centre comerciale reprezintă aproape 30% din datoriile tuturor mallurilor din România.

Cookies