Care sunt cele mai periculoase bulevarde din Bucureşti unde viteza la volan a făcut ravagii

de:
20 aug. 2012
1 Afișari
Care sunt cele mai periculoase bulevarde din Bucureşti unde viteza la volan a făcut ravagii

În perioada 20 august – 02 septembrie 2012, Brigada Rutieră Bucureşti va manifesta toleranţă „ZERO” pentru „vitezomani”. De asemenea, în săptămâna 20 – 26 august, se va desfăşura acţiunea generic intitulată „SPEED OPERATION”, din cadrul săptămânii TISPOL, pentru depistarea celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Organizaţia TISPOL a fost înfiinţată de către forţele de poliţie rutieră din Europa în efortul de perfecţionare a modului de aplicare a legislaţiilor rutiere şi în încercarea de reducere a ratei de victimizare. Lucrând împreună şi acţionând, pe baza experienţei, cele mai înaintate se poate ajunge la o mai bună abordare a obiectivelor propuse. Sloganul sub care îşi desfăşoară activităţile este: „CROSSING BORDERS TO SAVE LIVES”. TISPOL şi forţele de poliţie rutieră din Europa acţionează împreună pentru reducerea costurilor societăţii, cauzate de cei peste 39.000 morţi şi 3,5 milioane răniţi înregistraţi anual pe drumurile Uniunii Europene. Scopul lor, atât la nivel naţional cât şi European este concentrarea asupra creşterii eficienţei acţiunilor de impunere a legii. TISPOL îşi propune să răspândească experienţa cea mai înaintată în rândul ţărilor Europei prin iniţierea unui proces care să permită folosirea tehnicii de vârf în desfăşurarea acţiunilor.

În Municipiul Bucureşti viteza neadaptată la condiţiile de drum constituie a treia cauză de producere a accidentelor rutiere. În această perioadă, vor fi desfăşurate acţiuni de impunere a legii, pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regimul legal de viteză.

În urma analizelor realizate de Brigada Rutieră, au fost identificate în anul 2011, patru puncte negre din Bucureşti pe linie de viteză neregulamentară (punctul negru este acea locaţie în care s-au produs cel puţin trei accidente cu aceeaşi cauză):

1. Bd. Lascăr Catargiu / Piaţa Romană
– accidente – 3
– victime – 3 ( 1 mort şi 2 răniţi uşor )
cauza – viteză neadaptată la condiţiile de drum;

2. Şos. Mihai Bravu nr. 112
– accidente – 4
– victime – 7 ( 2 răniţi grav şi 5 răniţi uşor )
cauza –viteză neadaptată la condiţiile de drum;

3. Şos. Mihai Bravu / Splaiul Unirii
– accidente – 4
– victime – 4 ( 1 rănit grav şi 3 răniţi uşor )
cauza – viteză neadaptată la condiţiile de drum ;

4. Şos. Virtuţii / Pod Ciurel
– accidente – 4
– victime – 4 ( 2 răniţi grav şi 2 răniţi uşor )
cauza – viteză neadaptată la condiţiile de drum ;

În primele şase luni ale anului 2012, în Bucureşti s-au înregistrat 39 de accidente rutiere cauzate de viteza neregulamentară drumul public, soldate cu 7 morţi şi 38 de răniţi grav şi 11 răniţi uşor.

Acţiunea iniţiată de Brigada Rutieră vizează depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi moto care nu respectă regimul legal de viteză, protejarea vieţii şi integrităţii fizice a participanţilor la trafic, continuarea procesului de diminuare a numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie produse din cauza vitezei excesive, combaterea depăşirii vitezei legale în localitate şi asigurarea fluenţei traficului rutier.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere.

Cookies