ARHIVA B365

Care sunt cele mai mici chirii la apartamente și garsoniere lângă metrou

 Accesul rapid la mijloacele de transport în comun, în special la metrou, este un criteriu ce cântărește greu pentru majoritatea chiriașilor, informează imobiliare.ro. Nu este de mirare, așadar, că zone precum Unirii, Tineretului, Dristor, Titan sau Vitan se numără printre cele mai populare cartiere pentru închirierea de apartamente în București.

Dacă te numeri printre cei care își caută o locuință în această perioadă – sau dacă vrei să raportezi prețul pe care îl plătești deja la restul pieței -, Imobiliare.ro îți prezintă o analiză asupra chiriilor minime practicate pentru apartamentele cu acces rapid la metrou din cartierele mai sus menționate:

Unirii:
În această zonă a Bucureștiului, garsonierele pot fi închiriate cu peste 250 de euro pe lună. O locuință de 27 de metri pătrați, situată la circa 100 de metri de stația de metrou Unirii, are un preț cerut de 255 de euro pe lună.
La două camere, prețurile pornesc de la circa 300 de euro pe lună. Pentru o unitate locativă de 51 de metri pătrați, aflată la circa 600 de metri distanță de metrou Unirii, proprietarul solicită o sumă de 290 de euro pe lună.
Pentru unitățile locative tricamerale, cele mai accesibile oferte se situează în jurul sumei de 350 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriat un apartament nemobilat, de 96 de metri pătrați, situat la o distanță de circa 700 de metri de metrou.

Tineretului:
În acest cartier popular datorită apropierii de centru, prețurile solicitate pentru garsonierele situate în apropiere de metrou pornesc de la 230 de euro pe lună. În schimbul acestei sume poate fi închiriată o locuință mobilată, de 40 de metri pătrați utili, amplasată între stațiile de metrou Tineretului și Timpuri Noi.
În aproximativ aceeași zonă, un apartament cu două camere are un preț cerut de 270 de euro pe lună. Locuința are o suprafață utilă de 60 de metri pătrați și se închiriază nemobilată.
La trei camere, chiriile încep de la 340 de euro pe lună. Atât cere, spre exemplu, proprietarul unui apartament de 80 de metri pătrați, complet mobilat și utilat, situat cam la jumătatea distanței dintre stațiile Tineretului și Timpuri Noi.

Dristor:
În această zonă, chiriile solicitate pentru garsonierele cu acces rapid la metrou pornesc de la 200 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriată o unitate locativă nou-construită, cu o suprafață utilă de 29 de metri pătrați, situată la mai puțin de 200 de metri de stația de metrou Dristor.
La două camere, chiriile minime tind spre suma de 300 de euro pe lună. Cea mai accesibilă ofertă este reprezentată de o locuință renovată din zona Dristor-Râmnicu Sărat; aceasta este situată la o distanță ceva mai mare (circa 550 de metri) față de metrou și poate fi închiriată cu 280 de euro pe lună.
Pentru locuințele tricamerale, prețurile pornesc de la 350 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut de proprietarul unui apartament de 86 de metri pătrați, situat la o distanță de 550 de metri de metrou Dristor, ce se închiriază nemobilat.

Titan:
În cartierul Titan, o garsonieră situată în apropiere de parcul și de stația de metrou cu același nume are un preț cerut de 195 de euro pe lună. Locuința se încadrează în clasa de confort 2 și are o suprafață de 24 de metri pătrați. La un preț apropiat – 200 de euro pe lună – este scoasă pe piață o unitate locativă monocamerală de 37 de metri pătrați utili, situată la circa 100 de metri distanță de aceeași stație de metrou.
La două camere, prețurile încep tot de la 200 de euro pe lună, însă este vorba de data aceasta de locuințe amplasate în apropierea stației de metrou 1 Decembrie 1918. Pentru o unitate locativă de 52 de metri pătrați, dar cu acces rapid la stația Titan, prețul cerut este de 250 de euro pe lună.
Pentru locuințele cu trei camere, chiriile încep de la 250 de euro pe lună. Atât cere proprietarul unui apartament de 60 de metri pătrați situat la circa 300 de metri de stația de metrou Nicolae Grigorescu. O unitate locativă de 70 de metri pătrați, situată cam la jumătatea distanței dintre stațiile Titan și Nicolae Grigorescu, poate fi închiriată cu aproximativ 285 de euro pe lună.

Vitan:
În cartierul Vitan, o garsonieră confort 1 poate fi închiriată începând cu 190 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru o unitate locativă de 33 de metri pătrați utili, situată în apropiere de stația de metrou Mihai Bravu. Locuința este complet mobilată și utilată și este situată la etajul nouă din zece al unui bloc ridicat în anul 1990.
În aceeași zonă, prețurile cerute pentru apartamentele cu două camere încep de la 250 de euro lunar. Cu atât poate fi închiriată o locuință de 52 de metri pătrați situată la circa un kilometru de stația Mihai Bravu; proprietarul unui apartament cu o suprafață mai mare (70 de metri pătrați) și situat mai aproape de metrou (circa 400 de metri) cere însă ceva mai mult, respectiv 300 de euro pe lună.
Pe segmentul locuințelor tricamerale, un apartament de 68 de metri pătrați, complet mobilat și utilat, situat cam la jumătatea distanței dintre stațiile Mihai Bravu și Dristorului, are un preț cerut de 320 de euro pe lună. Pe de altă parte, o unitate locativă nou-construită, cu o suprafață de 62 de metri pătrați, cu acces la stația de metrou Mihai Bravu, poate fi închiriată cu 330 de euro, fără mobilă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button