Care sunt cele mai eficiente tratamente împotriva celulitei? Cum scapi de ea în doar câteva luni!

de:
14 iul. 2016
0 afișări
Care sunt cele mai eficiente tratamente împotriva celulitei? Cum scapi de ea în doar câteva luni!

Ce este celulita? Ea mai este cunoscută sub denumirea de „coajă de portocală”, datorită aspectului ei, ea facându-și apariția în zona coapselor și a feselor, dar și pe abdomen. Ea poate să apară în special datorită stilului de viață pe care îl duc femeile (nefiind totuși o regulă acest lucru), alimentația bogată în grăsimi și lipsa efortului fizic aducându-și cel mai mult contribuția aici. Ea poate să apară în cazuri foarte rare și la bărbați, dar procentul lor este unul foarte mic.

Există metode prin care se poate scăpa de celulită? Răspunsul la această întrebare este da. Avem la dispoziție anumite creme (poți să vezi pe acest site care sunt cele mai recomandate produse anticelulitice) și chiar pastile, dar la fel de eficientă poate fi și schimbarea regimului alimentar ori folosirea unor alimente naturale, în anumite combinații, pe care să le aplicăm în „zona cu probleme”. Excercitiile fizice și masajul sunt și ele de ajutor atunci când ne dorim să scăpăm de celulită (sau măcar să mai ameliorăm din efectul vizual nu foarte plăcut).

Un prim pas pe care va trebui să îl faci în lupta ta contra celulitei este reprezentat de renunțarea la sare și zahăr, iar logica din spatele acestei afirmații este una destul de clară: reducerea (de preferat renunțarea) consumului de sare înseamnă că organismul tău nu va mai reține atât de multă apă (care de cele mai multe ori se depune în zona feselor și a coapselor), iar același lucru este valabil și în cazul zahărului care tinde să rămână stocat în celulele de grăsime, agravând în acest fel aspectul de „coajă de portocală”.

Tot la capitolul „renunțări” amintim și cofeina, fumatul și consumul de alcool, această combinație fiind una care cu siguranță nu priește formelor tale. În plus, corpul tău îți va mulțumi cu siguranță dacă o să procedezi în acest fel.

Consumul mai ridicat de apă trebuie să reprezinte și el o regulă de acum înainte pentru tine, deoarece un consum mai ridicat de lichide va ajuta la eliminarea toxinelor din organismul nostru, iar circulația va fi și ea stimulată. Dacă o să bem foarte multă apă mai avem parte de un beneficiu: se va elimina retenția ei. Ținând cont că tot ne aflăm în sezonul lor, apelarea la pepene și mere ar trebui să reprezinte o prioritate, în special în ceea ce îl privește pe primul dacă ne gândim la cantitatea de apă pe care o conține acesta. Defapt în general este recomandat să consumi cât mai multe fructe și legume, datorită nutrienților pe care le conțin acestea.

Antioxidanții pot contribui și ei la eliminarea celulitei, iar un ceai foarte bun care îți asigură cantitatea necesară de antioxidanți și care este cunoscută ca fiind o excelentă băutură pentru eliminarea celulitei și prevenirea apariției ei este ceaiul verde. Acesta te ajută să arzi mai multe calorii, precum și să elimini toxinele din sânge. Dacă te interesează mai multe informații legate de dietă și modul de a slabi în mod sănătos, astfel încât să elimini și celulită, află că le poți găsi foarte ușor pe multe site-uri cunoscute, fiind necesar doar puțin timp și răbdare pentru a găsi sursa de documentare potrivită.

Am spus mai sus că masajul și excercițiile fizice trebuie luate și ele în calcul. Legat de excercițiile fizice, cred că ți-ai dat și tu seama că va trebui să faci mișcare multă astfel încât să stimulezi arderea grăsimilor. Pot spune că este chiar esențial în lupta ta cu celulita să renunți la mașină și de la a lua liftul (da, chiar și atunci când ai de urcat 10 etaje), iar despre beneficiile mersului la sală nici nu are rost să mai fie spus ceva. În ceea ce privește masajul, acesta ajută în special la eliminarea lichidului din zona cu probleme (mai exact cea a dermului), iar acest lucru va oferi un efect de moment ceea ce înseamnă că poți apela la el atunci când vrei să arăți bine într-un timp foarte scurt.

Cookies