Care sunt cele mai căutate cartiere din București de către cumpărători și de chiriași

31 iul. 2022
1573 Afișari
Care sunt cele mai căutate cartiere din București de către cumpărători și de chiriași
Care sunt cele mai căutate cartiere din București de către cumpărători și de chiriași. Sursa foto: Unsplash

Un studiu realizat de specialiști din domeniul imobiliarelor a scos la iveală cele mai populare cartiere din București în rândul chiriașilor. Astfel, majoritatea caută apartamente de mici dimensiuni fie în cartiere apropiate de centrul orașului, precum Dristor sau Timpuri Noi, fie în zone mai liniștite, cu multă verdeață, precum Titan sau Tineretului.

Piața chiriașilor și cea a proprietarilor din București diferă în mare măsură, fapt care a fost evidențiat și de studiul efectuat de JLL și platforma Storia.ro. Primul aspect la care se observă această diferență este cel legat de dimensiunea locuințelor – chiriașii tind să se orienteze spre apartamente cu 2 camere sau spre studiouri, în timp ce proprietarii doresc case sau apartamente cu 3 sau 4 camere.

Care sunt cartierele cele mai populare pentru chiriași în București

Potențialii chiriași caută apartamente cu două camere (49%) sau studio (33%) în zone apropiate de centru sau în zone apropiate de parcuri mari. Astfel, cele mai populare cartiere printre chiriași sunt Tineretului – Timpuri Noi (30%), Titan (28%) și Dristor, Unirii sau Victoriei-Romana-Universitate, care au strâns 27% dintre voturi.

Ce zone din București preferă cumpărătorii de apartamente

În cazul cumpărătorilor situația stă altfel. Înainte de toate, aceștia caută apartamente de mari dimensiuni, cu 3 sau 4 camere (30%) sau case (31%). Zonele preferate de aceștia sunt Titan, care conduce clasamentul cu 23 de procente, Drumul Taberei, cu 21 de procente, iar podiumul este completat de Tineretului-Timpuri Noi, aflat la doar un procent în spate (20%). Locurile următoare sunt ocupate de alte cartiere populare, și anume Dristor, Berceni și Militari.

Întrebați despre ce factori se află în spatele preferințelor, respondenții au declarat că parcurile de mari dimensiuni și accesul facil la mijloacele de transport în comun sunt aspecte extrem de importante.

CITEȘTE ȘI:

Garsoniera din București care se închiriază la un preț colosal. Și nu, nu este nici luxoasă, nu are nici jacuzzi, nu e nici măcar în centru

Primăria Sectorului 6: Dispar samsarii de spaţii comerciale din sector. Adio, șmecherii cu subînchirile!

Cookies