Care sunt cele mai căutate biserici din București

de:
17 apr. 2014
17 afișări
Care sunt cele mai căutate biserici din București

În timp ce unii creștini preferă biserica de „proximitate”, din parohia lor, alții, dimpotrivă, își părăsesc cartierul, oricât de îndepărtat de centru ar fi acesta, pentru a lua lumină de la bisericile-vedetă ale Bucureștiului.

Perla bisericilor din Capitală rămâne, indiscutabil, Mânăstirea Stavropoleos, scrie Romania Libera. Aici se adună intelectualitatea orașului și foarte mulți reprezentanți ai lumii artistice: actori ca Valeria Seciu, mamă a unui fiu monah la Muntele Athos, Magda Catone, trupa de la Teatrul Mic, care păstrează tradiția de pe vremea când îi căra pe toți aici doamna Poldi Bălănuță, și mulți alții vin să ia lumină din acest lăcaș atât de frumos și de cald, păstorit de părintele Iustin Marchiș, unul dintre cei mai emblematici clerici ai Bisericii Ortodoxe Române. La Stavropoleos vin și vedete TV, cum e Gianina Corondan, dar și oameni politici, precum Mihail Neamțu, șeful partidului Noua Republică. Multe familii de tineri își aduc copiii la împărtășit în acest loc și atmosfera este întotdeauna nu doar pioasă, ci și cu adevărat creștinească.

O altă biserică foarte populară în rândul intelectualilor este Biserica Sfântul Silvestru. Ea a rămas în inima multor credincioși de pe vremea când părintele Galeriu își ținea aici încă din timpul comunismului faimoasele sale predici. Lumea venea puhoi nu doar din București, ci chiar din toată țara, să-l asculte pe bunul părinte, atât de blând cu oamenii, dar atât de dur cu autoritățile vremii. La Biserica Sfântul Silvestru mai slujește încă părintele Nicolae Bordașiu, fost deținut politic, care a făcut parte alături de Vasile Voiculescu, de părintele Sofian Boghiu și de mulți alți intelectuali din cunoscuta grupare isihastă „Rugul aprins” ce își găsise refugiu în perioada interbelică și-n primii ani ai comunismului la Mânăstirea Antim. Toți acei oameni și-au plătit credința cu ani grei de temniță. În această biserică puteți vedea icoane pictate de Sorin Dumitrescu, care este, de altfel, nelipsit de la slujbe. În curtea bisericii se află și mormântul modest al părintelui Galeriu, la care puteți aprinde o lumânare. Mai multe pe Romania Libera. 

Cookies