Care sunt cele mai bune școli de stat. Se dă startul la înscrierea în clasa pregătitoare

de:
17 feb. 2015
0 afișări
Care sunt cele mai bune școli de stat. Se dă startul la înscrierea în clasa pregătitoare

ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE, 23 FEBRUARIE 2015. Mare agitație printre părinții care au copii de școală. Din această săptămână, instituțiile au început să afișeze la vedere numărul de clase pregătitoare și clase I pentru înscrierea în anul școlar 2015-2016, precum și străzile care compun circum­scripția șco­lară respectivă. Prima etapă a înscrierilor începe efectiv pe 23 februarie, adică de lunea viitoare, potrivit evz.ro.

Tot școlile trebuie să-i informeze pe părinți când anume va fi organizată Ziua Porților Deschise, în așa fel încât să poată veni în vizită la instituțiile școlare și să stea de vorbă cu viitorii învățători și directori.

Potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Edu­cației, prioritate la înscriere au copiii care locuiesc în circumscripția școlară respectivă. Dacă numărul de cereri depășește numărul de locuri se aplică unele criterii generale de departajare care dau prioritate copiilor cu handicap, orfanilor, celor proveniți din centrele de plasament și celor care au un frate înmatriculat deja la școala respectivă.

ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE, 23 FEBRUARIE 2015. Părinții sunt obligați să înscrie la clasa pregătitoare copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2015, inclusiv. Cei care împlinesc această vârstă ulterior, pot fi înmatriculați la cererea părinților, dacă au o dezvoltare psihosomatică ce permite acest lucru.

ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE, 23 FEBRUARIE 2015. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marian Banu, la nivelul Capitalei, numărul locurilor la clasa pregătitoare se ridică la 15.000, iar al celor de la clasa I la 300 de locuri. Locurile au fost stabilite în funcție de evaluările făcute de directori, însă la nevoie se pot suplimenta, a declarat Marian Banu.

Topul școlilor din Capitală poate fi consultat aici.

Cookies