Care sunt cele mai aglomerate linii de transport public din București. STB și TPBI au variante diferite și doar pentru o singură linie reușesc să fie de acord

16 aug. 2023
3274 Afișari
Care sunt cele mai aglomerate linii de transport public din București. STB și TPBI au variante diferite și doar pentru o singură linie reușesc să fie de acord
Care sunt cele mai aglomerate linii de transport public din București. STB și TPBI au variante diferite și doar pentru o singură linie reușesc să fie de acord | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

STB și TPBI au transmis informații referitoare la cele mai aglomerate linii de transport public din București. Datele furnizate de cele două entități diferă. Din acest motiv, nu se știe cu exactitate câți călători circulă pe fiecare linie deoarece validarea cardurilor de călătorie nu este obligatorie, iar mijloacele de transport vechi nu beneficiază de dispozitive de numărare a călătorilor.

Care sunt cele mai aglomerate linii de transport public din București

Conform datelor oferite de STB și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), la solicitarea HotNews.ro, cele mai aglomerate linii de tramvai sunt 41, 32, 1 și 10, la autobuze – 117, 178 și 335, iar la troleibuze ar fi 69.

Singura linie STB pe care se știe cu exactitate câți călători circulă este 783, care duce spre Aeroportul Otopeni. Pe această linie toate autobuzele noi sunt dotate cu dispozitive de numărare a călătorilor.

Societatea de Transport București a transmis următoarele date cu privire la cele mai aglomerate linii:

  • liniile de autobuz: 102, 104, 117, 178 și 335;
  • liniile de tramvai: 1, 10, 25, 32 și 41;
  • liniile de troleibuz: 61, 69, 79, 86 și 96.

Datele nu corespund cu cele oferite de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Conform asociației care se ocupă de gestionarea serviciului public de transport local în București și Ilfov, cele mai aglomerate linii sunt:

  • linii de autobuz: 117, 123, 178, 335, 381;
  • linii de tramvai: 1, 10, 21, 32, 41;
  • linii de troleibuz: 62, 69, 76, 93, 97.

S-a ajuns la această concluzie în urma acțiunilor de sondare a gradelor de încărcare, efectuate pentru dimensionarea parcului circulant, au transmis reprezentanții instituției.

Întrucât nu toate mijloacele de transport public au în dotare sisteme de numărare a călătorilor, gradele de încărcare sunt estimate pe baza sondajelor efectuate.

În prezent, în Regiunea București – Ilfov, există patru operatori de transport care au încheiat cu TPBI contracte de delegare de gestiune a serviciului public de transport de călători, mai exact:

  • Societatea de Transport București – STB SA,
  • Serviciul Transport Voluntari – STV SA,
  • Ecotrans STCM SRL,
  • Regio Serv Transport SRL.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies