Care sunt bolile de care suferă bucureștenii. Un infografic Panorama al stării de sănătate a românilor

05 mai 2022
174 Afișari
Care sunt bolile de care suferă bucureștenii. Un infografic Panorama al stării de sănătate a românilor

Bolile infecțioase au produs un număr de decese peste media națională în ultimii doi ani pentru care există date INS în București, arată un infografic realizat de publicația de business Panorama.

Dacă în 2017 numărul deceselor la naștere și în perioada perinatală era, de asemenea, foarte mare, în ultimii trei ani au fost înregistrate îmbunătățiri din această perspectivă la nivelul Capitalei.

Pe de altă parte, tumorile produc, anual, mai multe decese în București, comparativ cu media națională. La pol opus, bolile endocrine nu mai ucid la fel de mult ca în trecut, remarcându-se o îmbunătățire a indicatorilor încă din anul 2006. Cifre sub media națională se înregistrează și la decesele produse prin malformații congenitale, afecțiunile din perioada perinatală.

Nici tulburările mintale nu mai fac la fel de multe victime ca în trecut, conform INS.

Publicația Panorama publică prima hartă interactivă despre sănătatea românilor

Un material interactiv publicat de publicația de business Panorama prezintă în detaliu evoluția stării de sănătate a românilor din ultimii 30 de ani, precum și modul în care este organizată infrastructura din sistemul public de sănătate.

Cu un click pe județul care te interesează, vei vedea radiografia locală din perspectiva sănătății: poți afla care sunt bolile care produc cele mai multe decese în județ, dar și care sunt patologiile în care numărul deceselor e sub media națională.

Vei afla care este numărul de spitale din sistemul public, câte cabinete de medicină de familie sunt pe teritoriul României, unde sunt acestea amplasate, precum și un tablou la zi cu situația medicilor care mai profesează în România. Vei vedea și care sunt localitățile din care aceștia lipsesc cu desăvârșire.

De asemenea, accesând un județ din hartă poți vedea unde se află spitalele de stat de pe raza lui, care este numărul total de paturi de spital, distribuția cabinetelor de medicină de familie.

Toate datele le găsești în publicația de business Panorama.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies